Massimo Savić na KotorArt Don Brankovim danima muzike

Jedan od omiljenih muzičara u regionu prepoznat po visokom kvalitetu njegovih kompozicija i interpretacije, Massimo Savić, nastupiće 30. jula na KotorArt Don Brankovim danima muzike, u okviru Coca-Cola Stage-a, na Stadionu malih sportova na Benovu. Dodatne informacije o programu možete pročitati u nastavku a informacije o  pretprodaji ulaznica mogu se naći pod tabom ULAZNICE.

Massimo Savić.jpg

 

“Na ovogodišnjim KotorArt Don Brankovim danima muzike, koncerti u okviru serijala Coca-Cola Stage koji su popunjeni do posljednjeg mjesta, odvijaju se 29., 30. i 31. jula na kotorskom Stadionu malih sportova na Benovu, novoj lokaciji sa većim kapacitetom gledališta. Drago nam je da, pored jedinstvenog nastupa Sergeja Ćetkovića sa Orkestrom mladih talenata, ugostimo još jednu muzičku zvijezdu, pjevača posebnog stila, Massima Savića. Uskoro ćemo objaviti detalje i o trećem koncertu u Coca-Cola Stage-a, koji će takođe biti spoj umjetničke muzike i popularnijeg zvuka.

Od albuma “Sjaj u tami” do “Sada” 36 sjajnih godina 

 

Massimo Savić u svijet muzike ušao je kao srednjoškolac, svirajući električnu gitaru. Po dolasku u Zagreb, 1979. godine, osnovao je grupu „Dorian Gray“ s Brankom Terzićem, Vedranom Čupićem i Emilom Krnjićem. Ovaj postnovotalasni bend ubrzo je osvojio muzičku scenu tog grada, ali i širi prostor, posebno nakon prvog albuma snimljenog za tadašnji „Jugoton“ (danas „Croatia Records“), na kojem se našla i obrada pod nazivom „Sjaj u tami“. Uslijedio je album „Samo za tvoje oči“ (1984), za koji je Massimo u cjelosti komponovao muziku, dok je tekstove napisao Zoran Cvetković. Nakon raspada grupe, Massimo ostvaruje saradnju sa Zrinkom Tutićem, koji je napisao hitove: „Stranac u noći“, „Samo jedan dan“. Godine 1990. upoznaje Eni Kondić, sadašnju suprugu, koja je napisala tekstove za album „Zemlja plesa“. Kao reakcija i svi osjećaji protiv rata na eks-jugoslovenskom prostoru nastao je album „Elements“, na engleskom jeziku, nakon čega se Massimo povukao sa scene. Svoj povratnički album „Massimo“ objavio je 2002. godine, a zatim je uslijedilo poznanstvo s džez pijanistom Matijom Dedićem, s kojim često nastupa izvodeći džez standarde, potom albumi „Vještina“, formiranje benda „Alkemičari“, koji do danas traje, kao i albumi „Dodirni me slučajno“ i „1 dan ljubavi“.

 

Massimo by M Kristofic.jpg

 

Album „Sada“, koji je objavila Izdavačka kuća „Aquarius Records“ 2018. godine, predstavlja jednu vremensku tačku, postavljenu kao sadašnji trenutak u odnosu na prvi album „Sjaj u tami“, objavljen prije 35 godina, i u odnosu na budućnost, koja, sudeći po novim pjesmama, obećava sjajan uspjeh. Do sada su se izdvojili singlovi „1000 ljudi“ i „Neka ti plove brodovi“, kao i duet „Nama se nikud ne žuri“, s grupom „Vatra“.  Na albumu su radili Massimovi stari saradnici: autor i producent Predrag Martinjak, aranžeri i producenti Nikša Bratoš i Ivan Popeskić, autori Sandro Bastiančić, Amil Lojo, Davor Pastuović – Newera, kao i novi saradnici: Bruno Kovačić, Nihad Voloder, Sergej Ćetković i Damir Arslanagić, dok je fotografiju i likovnu opremu albuma uradio  Walter.