MOJ GALEBE

2019-07-29 22:00

Stadion malih sportova

ponedjeljak,  29. jul
Stadion malih sportova, Benovo, 22 h
MOJ GALEBE
Koncert posvećen Oliveru Dragojeviću

GORAN KARAN, vokal (Hrvatska)
AKADEMSKI HOR SILVIJE BOMBARDELI UNIVERZITETA U SPLITU (Hrvatska)
ANAMARIJA TADIN, dirigent (Hrvatska)


Sponzor koncerta  Coca-Cola

Ulaznice za program možete obezbjediti OVDJE.

Goran Karan za katalog.jpg

Goran Karan na muzičku scenu stupa početkom osamdesetih godina 20. vijeka, kao član nekoliko grupa: Epicentar, Deveti krug, Zippo i Big Blue. Solističku karijeru započeo je 1997. godine i već naredne godine pobijedio na Zadar-festu, s pjesmom Kazna mi je što te ljubim, a potom objavio i prvi solistički album Kao da te ne volim, 1999. godine. S albumom Vagabundo, 2000, postao je poznat izvan zemlje, a numera Stay With Me bila je prva na top listama u Turskoj. Uslijedili su albumi i hitovi: Dalmatinske suze, AHOJ, Ružo moja bila, Lipo misto, Da me poljubiš, Di si rasla, Anđele, Od srca do usana, Čovik tvoj, Glas juga. Popularnost je potvrđivao na koncertima širom Evrope, na turnejama u SAD, Kanadi, Australiji, Novom Zelandu, i kao pobjednik brojnih festivala u Hrvatskoj i regionu, među kojima su Melodije hrvatskog Jadrana, Festival u Puli, Dora, Splitski festival, Sunčane skale, Ohridfest, Kninfest, Festival dalmatinskih šansona u Šibeniku. Dobitnik je tri Nagrade Porina, kao i Nagrade Zlatni mikrofon dijaspore, u kategoriji pop/zabavne glazbe u Beču. Godine 2012. nastupio je na proslavi Dana Makedonske državnosti u Skoplju ispred sedamdeset hiljada posjetilaca. Posljednju pjesmu pod nazivom Jednom dnevno objavio je 2018. godine.

6k cop. Marija Mikulic.jpg

Akademski hor Univerziteta u Splitu Silvije Bombardeli osnovan je 2016. godine. Pedeset članova hora čine studenti i zaposleni sa svih fakulteta ovog Univerziteta. Hor nosi ime velikog splitskog kompozitora i dirigenta Silvija Bombardelija (1916–2002), koji je zaslužan i za osnivanje Splitskog ljeta, koji će biti upamćen kao uspješan profesor Pedagoške akademije u Splitu, te intendant splitskog Hrvatskog narodnog kazališta. Osim što svojim nastupima obogaćuje manifestacije Univerziteta, hor nastupa i na samostalnim koncertima, različitim festivalima, čime znatno proširuje svoj muzički repertoar i umjetničke domete. Tokom čitave akademske godine hor održava probe u multifunkcionalnoj dvorani Sjevernog tornja Univerzitetske biblioteke u Splitu.

6 cop. Ivona Bezmalinovic.jpg

Anamarija Tadin stekla je muzičko obrazovanje u Muzičkoj školi Josip Hace u Splitu, na odsjeku za muzičku  teoriju i na odsjeku za orgulje. Godine 2012. upisala je studije muzičke teorije na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Kao studentkinja, dobitnica je Rektorove nagrade za izvanredne studijske rezultate 2013. godine. Magistrirala je 2018. godine s temom Silvije Bombardelli: Misečina. Analiza i aranžman za kvartet saksofona, a zbog izuzetnog kvaliteta rada i cjelokupnog studiranja od strane mentora i komisije predložena je za još jednu Rektorovu nagradu. Djeluje kao dirigent Akademskog pjevačkog hora Univerziteta u Splitu Silvije Bombardeli od njegovog osnivanja, 2016. godine. Od 2018. godine angažovana je na Umjetničkoj akademiji u Splitu, kao stručni saradnik za predmete muzička pedagogija i solfeđo. Osim dirigovanjem i pedagoškim radom, aktivno se bavi aranžiranjem.