News

KotorArt shared Muzička Škola Vida Matjan's post. ... See MoreSee Less

View on Facebook

KONAČNO MOŽETE DA APLICIRATE ZA KOTORAPSS 2017!
YOU CAN FINALLY APPLY FOR KOTORAPSS 2017!
See you in July!
Da li je to pop-up, folie ili instalacija? Da li ima funkciju? Od čega je napravljen? Da li koristi tehnologiju? Koja je metodologija? Koliko dugo će trajati?
Nakon Re-Use serijala na KotorAPSS, ove godine idemo dalje i otvaramo temu PRIVREMENOG u arhitekturi. Unutar gradskih zidina, nedaleko od Starog austrijskog zatvora – KotorAPSS kolijevke, odlučili smo da raskinemo sa permanentnim i preispitamo značaj istog u arhitekturi.
Privremene strukture često su dizajnirane tako da mogu brzo biti uklonjene, da mogu lako da se montiraju ili su tu samo da bi bile mjesto na kojem se odvija neki događaj - ali svakako postaju dio javnog prostora, dio zajednice. Ove strukture bi trebale da podstaknu nove ideje, testiraju nove mogućnosti i drugačiji pristup korištenju javnog prostora.
Ovu temu postavljamo kao eksperiment kojim testiramo nove scenarije u našem gradu. Želimo da iniciramo interakciju i ugledamo drugo lice javnog prostora. U prvoj godini PRIVREMENOG u arhitekturi, pozvali smo Numen/For Use i odlučili da zapravo kreiramo dio PRIVREMENOG.
Pozivamo vas da nam se pridružite na jednonedjeljnoj radionici koju će voditi Numen/For Use i KotorAPSS da zajedno kreiramo i realizujemo PRIVREMENO.
Ukoliko ste arhitekta/ica, umjetnik/ca, student/kinja arhitekture, dizajna, umjetnosti, pošaljite:
• Svoj portfolio u .pdf formatu, do 8MB
• Motivaciono pismo koje tretira i temu PRIVREMENOG u arhitekturi
na: APPLY@KOTORAPSS.ME
Krajnji rok za slanje prijave je 10. MAJ
*motivaciono pismo bi trebalo da sadrži od 500 do 1000 riječi, od koji bi oko 200 trebalo da se bavi temom PRIVREMENOG u arhitekturi
*oficijelni jezici su crnogorski i engleski
*Učešče na radionici je besplatno što uključuje i besplatan smještaj u Starom Gradu u Kotoru
*Lista odabranih kandidata će biti objavljena do 15. maja
... See MoreSee Less

KONAČNO MOŽETE DA APLICIRATE ZA KOTORAPSS 2017! YOU CAN FINALLY APPLY FOR KOTORAPSS 2017! See you in July! Da li je to pop-up, folie ili instalacija? Da li ima funkciju? Od čega je napravljen? ...

View on Facebook

KotorArt shared Muzička Škola Vida Matjan's photo. ... See MoreSee Less

KOTORSKA KONCERTNA SEZONA 2016/2017 SVEČANA PROSLAVA POVODOM DANA ŠKOLE Poštovana publiko, dana 10.03.2017. godine (petak) u Kotoru, u koncertnoj dvorani muzičke škole “Vida Matjan”, crkv...

View on Facebook