Brojna publika uživala u umijeću operske dive Erike Mikloše i kvarteta Eskualo

Od orkestriranih tanga Astora Pjacole, preko popularne arije Karmen, Žorža Bizea, i drugih numera iz najpoznatijih opereta i opera, do šansone Edit Pjaf, brojna publika je imala priliku da uživa u raznovrsnosti muzičkih stilova i žanrova, dodaju organizatori

Svjetski poznata operska pjevačica Erika Mikloša nastupila je sinoć na Pjaci od kina, izvodeći omiljene pjesme na svoj prepoznatljiv način, poruka je KotorArt tima.

Od orkestriranih tanga Astora Pjacole, preko popularne arije Karmen, Žorža Bizea, i drugih numera iz najpoznatijih opereta i opera, do šansone Edit Pjaf, brojna publika je imala priliku da uživa u raznovrsnosti muzičkih stilova i žanrova, dodaju organizatori.

Nastupila je sa kvartetom Eskualo, koji čine četiri izvanredna muzičara: kontrabasista Đerđ Pota, harmonikaš Žolt Deli, violinista Erne Kalaj i gitarista Rezső Kutik.

Ansambl je osnovan prije 20 godina kako bi prezentovao i čuvao od zaborava umjetnost Astora Pjacole, svirajući širom svijeta popularne komade iz muzičke literature u sopstvenoj orkestraciji, objasnili su organizatori.

Ansambl upotpunjuje pijanista Mikloš Harazdy, predavač na Muzičkoj akademiji Franc List u Budimpešti, inače stalni korepetitor i muzički trener Erike Mikloše.

U okviru KotorArt u gostima, isti umjetnici će nastupiti večeras u Luštici Bay, sa početkom u 21 čas.

Zbog razvoja epidemijske situacije, na događajima Međunarodnog festivala KotorArt Don Brankovi dani muzike od 11. avgusta planirano je prisustvo zainteresovane publike isključivo uz prethodnu prijavu.

Prijave za prvi kontigent raspoloživih mjesta su moguće na mejl adresu protokol@kotorart.me sa imenom i prezimenom gosta.

Međunarodni festival KotorArt ovog ljeta se održava u periodu od 1. jula do 14. avgusta, sa bogatim i raznovrsnim programom, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, uz podršku Evropske unije, Fonda za Zapadni Balkan, Fondacije za otvoreno društvo, brojnih ambasada u Crnoj Gori i drugih značajnih partnera i sponzora.