IMENOVAN SAVJET FONDACIJE DON BRANKO SBUTEGA

Antun Sbutega.jpg
 
UGLEDNA IMENA IZ JAVNOG, POLITIČKOG, KULTURNOG I NAUČNOG SVIJETA
 
Upravni odbor Fondacije Don Branko Sbutega, kao jednog od glavnih producenata festivala KotorArt i njegovog muzičkog programa Don Brankovi dani muzike, tokom marta mjeseca je donio odluku o formiranju Savjeta Fondacije. 
 
Predsjedavajući Savjeta je aktuelni admiral Bokeljske mornarice dr Antun Sbutega. Ugledni univerzitetski profesor u Crnoj Gori i Italiji, član reda Malteških vitezova i crnogorski diplomata pri Svetoj stolici i u Italiji, dr Sbutega je od početka vezan za rad Fondacije i festivala KotorArt.
 
 
 
 
 
 
 

Među članovima savjeta su:

filip-vujanovic-3.jpg
 
 
 
Filip Vujanović, bivši predsjednik Crne Gore (2003-2018). Po obrazovanju pravnik, potiče iz ugledne nikšićke porodice advokata i ljekara, nakon angažmana u pravosuđu i advokaturi,  od 1993. angažovan je na najvažnijim državnim funkcijama u zemlji.
Ivo_Josipović.jpg

 

 

Dr Ivo Josipović, bivši predsjednik Hrvatske (2010-2015). U razmaku od tri godine završio je studije prava i kompozicije.  Učesnik političkog života Hrvatske, autor šezdesetak naučnih i stručnih radova iz domena prava i  kompozitor brojnih muzičkih djela za različite instrumente i ansamble

Princ Nikola Petrovic Njegos.jpg
 
Princ Nikola Petrović Njegoš, pripadnik je kraljevske dinastije Petrović Njegoš. Po profesiji arhitekta, autor je nekoliko projekata u Francuskoj.  Predsjednik je Bijenala na Cetinju i dobitnik Nacionalnog ordena Legije Časti Francuske 2017. godine.
Tonino-Lamborghini-3.jpg
 
 
Tonino Lamborghini, sin osnivača čuvene marke automobila Feruča Lamborginija. Osnivač je brenda Lamborghini, koji promoviše ekskluzivne proizvode životnog stila, od  garderobe do namještaja i parfema, sa radnjama širom svijeta. Od 2013. godine je počasni konzul Crne Gore u Italiji.
Marija Maja Catovic.jpg
 
Marija Ćatović, poslanica u Skupštini Crne Gore. Turizmolog po obrazovanju, gradonačelnica Kotora (2005-2015), aktivna je u udruženjima koja se bave pitanjima položaja žena i dobitnica je Ordena viteza italijanske zvijezde 2014. godine.
Dimitrije Popovic.jpg
 
Dimitrije Popović, slikar i književnik. Rođeni Cetinjanin, ovaj svestrani umjetnik je izlagao na šezdeset samostalnih i preko petsto grupnih izložbi. Autor je i osam knjiga i dobitnik preko dvadeset nagrada za svoja umjetnička ostvarenja.
Guy Dockendorf (1).jpeg
 
Guy Dockendorf, dugogodišnji generalni direktor Ministarstva kulture Luksemburga. Po struci profesor francuske književnosti, od početka devedesetih, angažovan je na važnim funkcijama kulturnog života Luksemburga i Evropske unije: predsjednik projekta “Luksemburg-Kulturna prijestonica Evrope”; predsjednik Evropske komisije za kulturu; predsjednik Evropskog Instituta kulturnih ruta; predsjednik Kamernog orkestra Luksembura i brojnih drugih umjetničkih i kulturnih institucija i projekata.
Članstvo u Savjetu je na dobrovoljnoj bazi i njegove aktivnosti se odnose na zaštitu interesa i vrijednosti Fondacije na međunarodnom, regionalnom i lokalnom nivou, podršku u pogledu finansiranja i savjetovanja o radu Fondacije i strateškim pravcima njenog razvoja kao širenje mreže podrške i poštovaoca Fondacije. 
 
U toku su završne pripreme i na formiranju Programskog savjeta Fondacije kao i postupci osnivanja drugih tijela koja za cilj imaju jačanje strukture i stabilnije funkcionisanje u predstojećem vremenu.