Just Trio – poslednji džez vikend na KotorArtu

Festival KotorArt u okviru svog serijala Pjace od džeza organizuje dva koncerta sastava Just Trio. U pitanju su petak, 6. avgust i koncert u afmiteatru Luštice Bay sa početkom u 21 čas i koncert u nedjelju, 8. avgusta na Pjaci ispred Pomorskog muzeja u Kotoru, sa početkom u 22 časa
 
Sastav Just Trio dolazi iz Albanije a čine ga klavijaturista Mateos Đipija, kontrabasista, basista i kompozitor Roni Đura i perkusionista Emiljan Dimo.
 
Ovo je poslednji džez vikend koji Festival organizuje za ovo ljeto a sve uz saradnju sa dugogodišnjim partnerima, Lušticom Bay.
Ansambl Just Trio nastao je 2020. godine. Muzičari su već tada imali bogato, višegodišnje iskustvo u zajedničkom sviranju, ali u različitim formacijima. Trio predstavlja svojevrsnu laboratoriju za eksperimentisanje zvukom, u kojoj svako od muzičara izražava svoju ideju i lični stil. Muzika je zasnovana na balkanskom folku, isprepletenom džez ritmovima i džez harmonijama. Roni Đura je završio studije kontrabasa na Fakultetu muzičke umjetnosti u Tirani, Emilijan Dimo perkusije na Univerzitetu umjetnosti u Tirani, dok Mateos Đipija studira klavir i kompoziciju na Univerzitetu Mediteran, takođe u Tirani.
 
Ulaz za sve događaje je slobodan. Zbog ograničenog broja publike, obavezna je registracija na protokol@kotorart.me ili 069/37-35-37 (od 09 do 14h) Registracija je moguća najranije tri dana, a najkasnije 24h prije početka programa.
 
Međunarodni festival KotorArt, održava se ovog ljeta uz pokroviteljstvo UNESCO-a, Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i Opštine Kotor, uz podršku EU Kreativne Evrope, kao i sponzora Regent Porto Montenegro, Porto Montenegro, Luštica Bay, Henley & Partners, Montenegro Sotheby’s Realty, Crnogorska komercijalna banka, ambasade Njemačke i Austrije, Delegacije EU u Crnoj Gori, Italijanski institut za kulturu u Beogradu i drugih.