Koncert KotorArt trija

U okviru jubilarnog, dvadesetog izdanja KotorArt Don Brankovih dana muzike, planiran je i koncert KotorArt trija. 
 

KotorArt Trio.jpg


Trio čine izuzetni umjetnici: Aleksandar Tasić, klarinetista i univerzitetski profesor, Dmitrij Prokofjev, vođa violončela Crnogorskog simfonijskog orkestra i Ratimir Martinović, pijanista, univerzitetski profesor, kao i osnivač i direktor Festivala.

KotorArt Don Brankovi dani muzike ističu se po praksi formiranja festivalskih ansambala, pa je tako Festivalski orkestar KotorArta jedan od važnih stubova programa Festivala, dok KotorArt trio, kamerni ansambl koji okuplja istaknute muzičare iz regiona, izvodi najznačajnija djela pisana za ovaj sastav kao i nova djela i porudžbine Festivala. Osim u Kotoru, KotorArt trio je nastupao i na muzičkim festivalima u inostranstvu promovišući i Festival i Grad.

KotorArt trio će ovog ljeta premijerno u Crnoj Gori izvoditi savremene autore.

U pitanju su N. Rota (1911-1979): Trio za klarinet, violončelo i klavir (1973), zatim R. Muczynski (1929-2010): Trio fantazija, op. 26, (1969) kao i djelo Razgovori (2005) za isti sastav, kompozitora Ivana Glebovich Sokolova (1960). Koncert je planiran za ponedjeljak, 9. avgust u koncertnoj dvorani, Crkvi sv. Duha.

Ovogodišnji KotorArt Don Brankovi dani muzike biće održani pod pokroviteljstvom UNESCO-a, Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i Opštine Kotor uz podršku važnih sponzora i partnera.

Zbog nestabilnih epidemioloških i ekonomskih okolnosti, Festival zadržava pravo promjene programa.