KotorArt akademija i završni koncerti polaznika

KotorArt akademija nastavlja tradiciju održavanja majstorskih muzičkih radionica započetu prije više od dvije decenije, od samog početka Festivala. Nadareni mladi umjetnici iz zemlje, regiona i sa svih strana svijeta okupiće se u Kotoru, kako bi dodatno usavršili svoje muzičke i umjetničke vještine pod mentorstvom međunarodno priznatih profesora i višestruko nagrađivanih umjetnika. Ovogodišnji predavači su Žil Apap /Gilles Apap/ za violinu koji će u Kotoru raditi od 28. jula do 1.avgusta i  Kemal Gekić za klavir, čije će se majstorske radionice održati od 10. do 14. avgusta.

Završni koncert polaznika majstorske radionice violiniste Žil Apapa planiran je za 1. avgust, u Crkvi Sv. Duha, sa početkom u 19 časova dok je završni koncert polaznika majstorske radionice pijaniste Kemala Gekića planiran za 14. avgust, u Crkvi Sv. Duha, takođe sa početkom u 19 časova.
  

Programi za mlade, neformalno obrazovanje i sticanje i razmjena znanja i iskustava i ove godine predstavljaju važan fokus Međunarodnog festivala KotorArt. Pored tradicionalnih, majstorskih radionica za mlade muzičare, ovogodišnji festival pruža prve radionice za muzičke i teatarske profesionalce. Radujemo se završnim koncertima polaznika radionica koji su vrlo važni za mlade umjetnike. - istakli su iz PR službe Festivala.