KotorArt Forum mladih umjetnika

Nekadašnji KotorArt talenti promišljaju o razvoju kulture Crne Gore

Međunarodni festival KotorArt organizuje Forum mladih umjetnika koji će se održati u Kreativnom habu u Kotoru, 7. avgusta, sa početkom u 21 čas.  

Andrija Jovović foto.jpg

Planirano je da se na Forumu mladih umjetnika analizira i promišlja o aktuelnom stanju u umjetničkoj muzici Crne Gore, sa fokusom na položaj mladih umjetnika, te razmotre i predlože mjere koje bi doprinijele njenom budućem poboljšanju i razvoju. U okviru cjelodnevnog programa planiran je zatvoren rad dvije fokus grupe o institucionalnim i umjetničkim aspektima teme, nakon čega će biti upriličen i javni program. 

Cilj je da kao neki od budućih nosilaca crnogorske muzičke scene, procijenimo situaciju i damo konkretne predloge i ideje koje će osnažiti i našu muzičku umjetnost, ili je možda i odvesti u nekon novom pravcu. Pravi je momenat da se utiče na letargičnost mladih i njihovo izbjegavanje da učestvuju u promišljanju i kreiranju politika, a kasnije u donošenju odluka. KotorArt je za ovakav prvi korak odlična platforma. – istakao je pijanista Andrija Jovović, jedan od učesnika Foruma.

Marko Kovač foto.jpg

Serijal KotorArt talenati ove godine je podržan od strane agencije za luksuzne nekretnine, Montenegro Sotheby’s Realty, dugogodišnjeg i važnog prijatelja i poslovnog partnera festivala. 

Međunarodni festival KotorArt održava se uz pokroviteljstvo UNESCO-a, Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, podršku Evropske unije, kao i podršku značajnih sponzora i široke mreže partnera iz zemlje i inostranstva. Dodatne informacije o planiranim programima festivala mogu se pronaći na internet stranici Festivala www.kotor.art