Koncert odabranih učenika ŠOSMO Vida Matjan tradicionalno za proslavu Svjetskog dana muzike

Međunarodni festival KotorArt Don Brankovi dani muzike, u okviru tradicionalnog serijala KotorArt talenti, organizuje koncert najboljih učenika Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Vida Matjan” iz Kotora. Koncert će se održati 21. juna na Svjetski dan muzike, kao svojevrsni predtakt Festivala, u koncertnoj dvorani muzičke škole, Crkvi Sv. Duha, sa početkom u 20 časova.

 

Na koncertu će nastupiti najuspješniji učenici osnovne i srednje škole: Aleksandra Balakireva, klavir, iz klase prof. Lidije Molčanov, Anna Potapova, fluta, iz klase prof. Angele Mijušković, Sofija Mačić, klavir, iz klase prof. Lidije Molčanove, Paulina Smirnova, violina, iz klase prof. Ivane Radović,  Vedran Dragović, klavir, iz klase prof. Marije Gajić, Joana Kažić, violina, iz klase prof. Ivane Radović, Savva Maslakov, klavir, iz klase prof. Radovana Jovanovića, Arsenij Semiruhin, harmonika, iz klase prof. Gorana Ševaljevića, Jana Blagojević, gitara, iz klase prof. Romea Lukšića, Irina Maliković, klavir, iz klase prof. Ljiljane Dončić, Isidora Zirojevikj, violina, iz klase prof. Ivane Radović, Milica Radović, solo pjevanje, iz klase prof. Milice Lalošević, Valter Vlaović, solo pjevanje, iz klase prof. Aleksandre Magud, Zlata Marković, klavir, iz klase prof. Ljiljane Dončić, Lara Pavićević, solo pjevanje, iz klase prof. Nataše Pavlović.   

Klavirski saradnici na koncertu su Reneta Kraljević, Radovan Jovanović, Nikola Vučković i Lidija Molčanova.


Saradnja muzičke škole i Festivala, na obostrano zadovoljstvo, datira još od samog nastanka KotorArta. Zahvalni smo na dobroj i uspješnoj višedecenijskoj saradnji, zahvaljujući kojoj su realizovani brojni koncerti. Festival je uvijek s naročitom pažnjom brinuo o mladim talentima, koji imaju posebno mjesto na širokoj lepezi festivalskog programa. Ovim koncertom, na simboličan način ćemo obilježiti dan koji se proslavlja širom svjeta, Svjetski dan muzike.  - izjavili su iz PR službe festivala.   

Međunarodni festival KotorArt održava se 23. put, od 13. jula do 14. avgusta uz pokroviteljstvo Uneska, Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, podršku Evropske unije, zlatnog sponzora Coca-Cole, kao i podršku drugih značajnih sponzora i široke mreže partnera iz zemlje i inostranstva. Dodatne informacije o planiranim programima festivala mogu se pronaći na internet stranici Festivala www.kotor.art i na društvenim mrežama preko stranica festivala @kotorart i preko #kotorart.