KotorArt Talenti dobili još više prostora za predstavljanje

 

KotorArt Talenti na ovogodišnjem festivalu KotorArt Don Brankovi dani muzike imaće priliku da se predstave na četiri koncerta. U pitanju su koncerti planirani u Crkvi Sv. Duha, koncertnoj dvorani muzičke škole “Vida Matjan”, sa početkom u 21.30h.

Nastasja Vojinovic smanjena.jpg

 

KotorArt od svog osnivanja podržava mlade i perspektivne domaće muzičare, stvara im prilike za usavršavanje i napredovanje, podržava u umjetničkom razvoju i iznad svega daje priliku da nastupaju rame uz rame sa nekim od vodećih muzičara svijeta koji nastupaju na našem festivalu, ali i da imaju nastupe širom Crne Gore i regiona. Pored četiri nastupa rezervisana za nove mlade talente, KotorArt pruža priliku i onima koji su već nastupali da sviraju u novim prostorima i u drugčijim sastavima – izjavili su iz PR službe Festivala.

Serijal koncerata posvećen mladima otvoriće najbolji đaci muzičke škole “Vida Matjan”, zakazan za 15. jul. Biće to reprezentativan koncert nagrađivanih đaka na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Mlada i uspješna violinistkinja Natasja Vojinović, koju je želja za usavršavanjem odvela u Sjedinjene američke države, predstaviće se publici 19. jula, dok će trio, koji čine Luka Perazić (violina), Kosta Popović (violončelo) i Simo Šišević (klavir) nastupiti 25. jula

Tamara smanjena.jpg

Svi ovi mladi, talentovani umjetnici su na školovanju u inostranstvu - Luka Perazić pohađa „Guildhall School for Music and Drama“ u Londonu, dok je njegov kolega i prijatelj Simo Šišević, nakon završene srednje muzičke škole “Vasa Pavić” u Podgorici, upisao „Royal College of Music“, takođe u Londonu. Ponedeljak, 22. jul, rezervisan je za mladu i talentovanu Tamaru Rađenović (sopran).

Velika je čast nastupiti na ovako prestižnom festivalu u svojoj zemlji i među svjetskim imenima. Čini mi ogromnu radost da pjevam pred našom publikom.  Ja sam inače  prije godinu dana imala solistički  koncert u Crkvi Svetog Duha  i zaista sam uživala u predivnoj akustici i dijeljenju emocija sa publikom. Za tu salu me vezuju prelijepe uspomene jer sam tu sa 15 godina osvojila zlatnu liru  na državnom takmičenju iz solo pjevanja. Sada ću nastupiti u pratnji renomiranog korepetitora Đorđa Nešića koji živi i radi u Njujorku već 35 godina.  Potrudićemo se da publici priredimo jedinstven doživljaj i daćemo sve od sebe da publika uživa. Hvala puno na pozivu i želim vam uspješnu organizaciju festivala! – izavila je Tamara Rađenović, dvadesettrogodišnja umjetnica iz Podgorice, koja je prošle godine završila londonski „Royal College of Music“. Do sada je nastupala u 12 zemalja širom  svijeta, a pored nastupa u Carnegi holu imaće i nekoliko solističkih koncerata u Barseloni, Hong Kongu i Londonu.

Međunarodni Festival KotorArt se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva Kulture Crne Gore i Opštine Kotor, uz pomoć brojnih sponzora, poput Luštice Bay, Coca Cole i drugih.