Music&More SummerFest na KotorArtu

U goste KotorArta dolazi festival Music&More SummerFest. Publika će imati priliku, 8. avgusta u Crkvi Sv. Duha, da upozna istaknute umjetnike čije je porijeklo od Njujorka, preko balkanskih zemalja, do Japana. 

Tatjana Rankovich.jpg

Music&More SummerFest je internacionalni festival klasične muzike čija će se šesta sezona održati u Trebinju, u periodu između 1. i 14. avgusta 2024.godine. Festival je osnovala Tatjana Ranković, pijanistkinja i dugogodišnja profesorica na Mannes School of Music u Njujorku, a zamišljen je kao sinteza edukacije i umjetnosti koja okuplja izvođače, pedagoge i studente sa svih kontinenata. Kotorska publika će 8. avgusta imati priliku da uživa u koncertu sa raznovrsnim programom, u zajedničkom izvođenju umjetnika iz SAD, Rusije, Japana, Kine, Koreje, Indije, Velike Britanije, Španije, Francuske i Njemačke. Koncert će predvoditi maestro Paskal Vero (Francuska), šef-dirigent Sendai filharmonije u Japanu, i poznato ime u svijetu klasične muzike od kada je postao asistent čuvenog Seiđi Ozave u Bostonskom simfonijskom orkestru. Paskal Vero je studirao na Sorboni i Pariškom nacionalnom muzičkom konzervatorijumu, gdje je osvojio najvišu nagradu za dirigovanje.

Međunarodni festival KotorArt održava se uz pokroviteljstvo UNESCO-a, Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, podršku Evropske Unije, kao i podršku značajnih sponzora i široke mreže partnera iz zemlje i inostranstva. Dodatne informacije o aktivnostima Festivala mogu se pronaći na internet stranici www.kotor.art