Akcija "Normalno i od mene zavisi!"

KotorArt Don Brankovi dani muzike započeli su akciju "Normalno i od mene zavisi!” sa ciljem podizanja svijesti i o ličnoj odgovornosti kada se radi o toku pandemije izazvane korona virusom.

Akcija će trajati nekoliko nedjelja a podrazumjeva kratke video klipove istaknutih pojedinaca iz različitih oblasti poput umjetnosti, medija i sporta ali i poštovaoce umjetnosti, istaknute građane Kotora kao i članove festivalskog tima. Te važne riječi i poruke, organizatori će emitovati na društvenim mrežama Festivala, Facebook i Instagram.
Normalno i od mene zavisi.png
Tokom proteklih godinu dana suočeni smo sa užasnim brojevima koji govore o zaraženima i preminulima, a kada se ljudi pretvore u brojeve, iz istorijskog iskustva znamo da nam se ne piše dobro. Normalnost koja je stopirana prošlog marta podrazumjevala je i zdravlje i živote, umjetnost, putovanja, socijalizaciju, druženja, restorane kao i pravo na privređivanje i normalnu ekonomiju. Sve je to stopirano, zaustavljeno i stavljeno na čekanje. Zato želimo da sa ljudima punih imena i prezimena skrenemo pažnju da to čekanje zavisi i od nas pojedinačno i iako će nova normalnost morati uzeti u obzir i posledice izazvane pandemijom, želimo da vjerujemo da će ta nova pravila ponašanja koja nas čekaju nakon pandemije uključivati sve te aspekte života koji nam svima oliko nedostaju. - dio je video klipa koji je postavljen na društvene mreže festivala, kao uvod u akciju, ispričan od strane osnivača i direktora Festivala, pijaniste i univerzitetskog profesora Ratimira Martinovića.

Martinović je istakao da se vakcinisao i revakcinisao i time kupio, ne samo malo zdravlje već i malo slobode da živi jednim dijelom onu normalnost kojoj se nadamo.

U ime zdravlja i nove normalnosti Festival poziva sve zainteresovane da se uključe u ovu akciju i da je podjele sa onima za koje smatraju da je važno da čuju njene poruke.
 
Nadamo se da ćemo se preko ljeta vidjeti i u Kotoru, a to jednim dijelom zavisi i od nas i od vas. - poručuju iz organizacionog tima Festivala.