Održan koncert Omladinskog simfonijskog orkestra Bremen u Risnu

Omladinski simfonijski orkestar Bremen nastupio je sinoć na Trgu 21. novembar u Risnu. Koncert su organizovale NVO "Medaur" Risan i NVO "Bocche di Cattaro" – Festival gudača Perast, a partneri događaja su Međunarodni festival KotorArt i Njemačka Ambasada u Podgorici

koncert omladinskog simfonijskog orkestra bremen.jpg

Prisutne je, u ime partnera, najprije pozdravila Karolina Radulović, koja je kazala da je ovaj koncert izraz želje orkestra i organizatora da i pored tehničkih prepreka za realizaciju u Kotoru, naša publika ipak ima priliku da čuje ove mlade muzičare sa reprezentativnim programom.

”Nastup je dio serijala KotorArt u gostima, koji festival organizuje sa lokalnim organizatorima na Cetinju, Tivtu, Žabljaku, Podgorici i Baru”, navela je Radulović.

U ime organizatora, prisutnima se obratila i Jelena Čečur.

”Čast mi je da pozdravim želju orkestra da nastupe večeras u Risnu i da im se u ime organizatora zahvalim”, kazala je Čečur i potom publici predstavila orkestar.

Orkestar je osnovao Hajner Bulman 1980. godine u Muzičkoj školi u Bremenu, koji je iz relativno malog ansambla ubrzo prerastao u orkestar simfonijskih razmjera. Danas, Bremenski omladinski simfonijski orkestar čini osamdeset mladih muzičara uzrasta od četrnaest do dvadeset dvije godine. Orkestrom rukovodi Martin Lenc koji je ujedno i njegov dirigent, od 2012. godine.

Na programu su bila djela kompozitora Betovena i Mendelsona.