Oleksej Molčanov nastupio na KotorArtu

U petak, 21. jula, u Crkvi sv. Duha u Kotoru, sa početkom u 21 čas, koncert je održao ukrajinski pijanista i dugogodišnji saradnik KotorArta, Oleksej Molčanov. 

Publika je imala priliku da čuje Fantaziju u c-molu, br. 4, K 475 i Sonatu u c-molu K 457 Volfganga Amadeusa Mocarta, kao i Nocturno u c-molu, op. 48 br. 1, Nokturno u fis-molu, op. 48 br. 2, i Fantaziju u f -molu op.49 Frederika Šopena.

2023-07-1113.jpg
Koncertu su prisustvovali mnogobrojni prijatelji, bivši đaci, saradnici kao i ljubitelji umjetnosti. Profesor Molčanov je  redovni profesor i mentor na master studijama na Muzičkoj akademiji na Cetinju. Dugogodišnji prijatelj festivala KotorArt, Oleksej Molčanov radio je kao klavirski saradnik više puta na seminarima istaknutih umjetnika, a svirao je i sa predavačima i polaznicima ovih majstorskih radionica. U kamernim sastavima, imao je cjelovečernje koncerte a konstantno prati i koncerte studenata Muzičke akademije Cetinje. Ovogodišnji solistički koncert u okviru festivala krunisao je umjetničku saradnju Molčanova i festivala KotorArt. 
 
Sinoćni koncert je bio poseban budući da je okupio bivše đake, saradnike i poštovaoce rada profesora Molčanova. Uvijek je posebno zadovoljstvo ugostiti umjetnika koji živi i radi u Crnoj Gori i aktivno se bavi pedagogijom te ima veliki uticaj na mlade izvođače. - istakli su iz PR službe festivala.
 
Međunarodni festival KotorArt održava se uz pokroviteljstvo UNESCO-a, Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, podršku Evropske unije, kao i podršku značajnih sponzora i široke mreže partnera iz zemlje i inostranstva. Dodatne informacije o planiranim programima festivala mogu se pronaći na internet stranici Festivala www.kotor.art.

Foto: Duško Miljanić