EMIR KUSTURICA & NO SMOKING ORCHESTRA

2018-08-10 22:00, Duration 2h

Ljetnja pozornica

KUPITE ULAZNICE ONLINE!

Ulaznice su u fizičkoj prodaji preko Gigs Tix-a i odabranih objekata Tobacco S Press-a. Gigs Tix mreža broji preko 50 prodajnih lokacija u 23 mjesta u Crnoj Gori. Četiri prodajna mjesta u Kotoru su Tobacco S Press objekti: Trg od oružja, Riva BB, Tržni centar Kamelija, Jadranska magistrala.

Više informacija o fizičkoj prodaji na www.gigstix.me

petak, 10. avgust
Ljetnja pozornica, 22 h
EMIR KUSTURICA & NO SMOKING ORCHESTRA

ZEKO0244.JPG

EMIR KUSTURICA & The No Smoking Orchestra, po prirodi nomadi, donosioci radosti i simboli slobode, spadaju u značajne fenomene antiglobalističkog (muzičkog) pokreta i svojevrsni su paradoks sredine iz koje dolaze. Poznatiji su i priznatiji na međunarodnoj sceni nego u svojoj državi koju uspјešno proslavljaju širom svijeta, od Pariza, Beča, Berlina, Madrida i Moskve do Buenos Ajresa, Tokija, Njujorka, Tel Aviva, Sao Paola i Sidneja. Prva decenija djelovanja, s „raspojasanim“ unca, unca zvukom, ritmom gitare zasnovanim na brzom dvočetvrtinskom metru srpskog kola kao balkanaskoj verziji rumbe koja objedinjuje karakteristike roka, ciganskog štimunga i šumadijsku „dvojku“, u kombinaciji s drugim „graničnim“ umjetničkim konceptima 20. vijeka – potvrđuje da u vremenima sve većih nerazumijevanja postoji igračka/plesna muzika s neodoljivim sadržajem, jer „ne postoje te noge koje mogu ostati mirne“ dok Orkestar svira. Među objavljenim kompakt-diskovima su Life Is a Miracle (2004), Live in Buenos Aires (2005), Time of the Gypsies (2007), The Best of (2009), Unza Unza Time (2013), Corps diplomatique (2018).

 

02 Emir Kusturica_foto_Dragan Teodorovic Zeko.jpg

EMIR KUSTURICA, reditelj, završio je filmsku režiju na Filmskoj akademiji u Pragu (FAMU). Njegove najznačajnije nagrade: Zlatni lav na Venecijanskom filmskom festivalu, za film Sjećaš li se Doli Bel? (1981), dvije Zlatne palme u Kanu, za filmove Otac na službenom putu (1985) i Podzemlje (1995), Srebrni medved na Berlinskom filmskom festivalu za film Arizona Dream (1993) itd. Nosilac je francuskog priznanja Ordena viteza reda umjetnosti i književnosti, Ordena italijanske zvijezde, Ordena Svetog Save prvog reda, a 2007. godine postao je ambasador UNICEF-a u Srbiji. Osnivač je i direktor Filmskog i muzičkog festivala Kustendorf u etno-selu Drvengrad (Mećavnik, Srbija), kao i idejni tvorac Andrićgrada (Višegrad, Republika Srpska), posvećenog srpskom nobelovcu i književniku Ivu Andriću. Muzikom se aktivno bavio u grupi Zabranjeno pušenje kao bas gitarista, a danas kao gitarista nastupa s ansamblom Emir Kusturica & the No Smoking Orchestra. Objavio je autobiografiju pod nazivom Smrt je neprovjerena glasina (2010), a zatim knjigu Sto jada (2013).