KOTORART TALENTI

2018-08-01 21:30, Duration 2 h

Crkva Sv. Duha

srijeda, 1. avgust
Crkva Sv. Duha, 21. 30 h

ULAZ BESPLATAN!


KOTORART TALENTI

 

TAMARA ŽIVKOVIĆ, flauta (Crna Gora)
BOŠKO TUJKOVIĆ, harmonika (Crna Gora)
BOŠKO BISMILJAK, truba (Crna Gora)
ANDRIJANA JOVANOVIĆ, klavir (Crna Gora)
SARA BAŠORE, violina (SAD)
NELA DRAŠKOVIĆ, oboa (Crna Gora)

Klavirska saradnja: Marina Mikić (Crna Gora / Srbija), Maja Žmukić (Crna Gora)

Tamara Živković, flauta
Georg Fridrih Teleman (1681–1767)
Fantazija u a-molu, br. 2
Vilhelm Pop (1828–1903)
Stakato - fantazija, za flautu i klavir

Boško Tujković
Johan Sebastijan Bah
(1685–1750)
Preludijum i fuga u f-molu, BWV 534
Vječeslav Semjonov (1946)
Basqueriad, sonata br. 2, III stav

Boško Bismiljak, truba
Aleksandar Arutjunjan (1920–2012)
Koncert za trubu i orkestar

Andrijana Jovanović, klavir
Frederik Šopen (1810–1849)
Etida u h-molu, op. 25, br. 10
Poloneza u A-duru, op. 40, br. 1

Sara Bašore, violina / Nela Drašković, oboa / Marina Mikić, klavir
Žan-Batist Loje (1680–1730)
Sonata za flautu (violinu), obou i klavir

20180519_202123.jpg

 

TAMARA ŽIVKOVIĆ, učenica trećeg razreda flaute u Srednjoj muzičkoj školi Vida Matjan (Kotor), u klasi prof. Andree Živković, učestvovala je na međunarodnim i republičkim takmičenjima, osvajajući zlatne i srebrne lire, kao i specijalne nagrade. Pohađala je seminare i majstorske škole eminentnih flautista kao što su Ljubiša Jovanović, Marina Nenadović, Peter Lukas Graf, Dejan Gavrić, Anđela Bratić, Laura Levai-Aksin, Gulang Han, a bila je i polaznik Internacionalne ljetnje muzičke škole Pučišća, Mateja Zupanca (Brač). Prvi solistički koncert održala je s trinaest godina. Aktivno učestvuje u radu školskog hora, kao solistkinja, kao i na dječijim festivalima.

 

20180522_183351.jpg

 

BOŠKO TUJKOVIĆ, učenik je trećeg razreda harmonike u Srednjoj muzičkoj školi Vida Matjan (Kotor), u klasi prof. Gorana Ševaljevića. Osvojio je brojne nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima među kojima su Srebrna lira na 37, Specijalna nagrada na 39, Zlatna lira na 41. Muzičkom festivalu mladih Crne Gore (2010, 2012, 2014), Specijalna nagrada na festivalu Eufonija (Novi Sad, 2015), prve nagrade na Međunarodnom festivalu harmonike Akordeon Art (Istočno Sarajevo, 2010, 2013), 16. Internacionanoj manifestaciji Dani harmonike (Smederevo, 2011, 2013), ruskom Internacionalnom umjetničkom festivalu Moresol (Tivat, 2014, 2015), druga nagrada na Zvezdanim stazama (Kragujevac, 2011).

 

Bosko Bismiljak.jpg

 

BOŠKO BISMILJAK, trubač, završio je Školu za osnovno muzičko obrazovanje u Budvi, u klasi prof. Momira Petričevića. Učestvovao je na državnim takmičenjima u Herceg Novom, Kotoru i Podgorici, kao i na međunarodnim takmičenjima u Beogradu, i osvojio je pet Zlatnih lira i dvije Srebrne lire. Na Međunarodnom takmičenju Petar Konjović (Beograd, 2018) osvojio je prvu nagradu. Bio je polaznik radionica klasične i džez muzike Toma Smita, Marka Đorđevića i Fransiska Perez-Ferera. Član je orkestra Gradske muzike u Kotoru i Budvi. Pored trube, bavi se plivanjem i nastupa za reprezentaciju Crne Gore. Trenutno je učenik četvrtog razreda Srednje muzičke škole Vida Matjan u Kotoru, u klasi prof. Sare Lakičević.

 

Andrijana Jovanović (1).jpg

 

ANDRIJANA JOVANOVIĆ, učenica četvrtog razreda klavira u Srednjoj muzičkoj školi Vida Matjan (Kotor), u klasi prof. Gracijele Ćatović, prvi solistički koncert održala je na kraju osnovne muzičke škole i tu praksu u Kotoru održava jednom godišnje do danas. Učestvovala je na Republičkom takmičenju, nastupila je u Danskoj, a s klavirskim duom na festivalu KotorArt, dijeleći pozornicu s renominarnim umjetnicima, Romanom Simovićem i Ratimirom Martinovićem. Pohađala je seminare i majstorske radionice Irine Čukovske, Flavija Bruneta, Ljiljane Vukelje, Rite Kinke, Vladimira Miloševića, Bojana Martinovića.

 

Sara Bashore, photo.jpg

 

SARA BAŠORE, violinistkinja, stekla je bečelor na Univerzitetu Kalifornije u Santa Barbari (UCSB) 2017. godine, gdje je nastavila školovanje na master programu. Trenutno je koncert-majstor Univerzitetskog Kamernog orkestra i Pops orkestra, kao i na mjestu prve violine u Filharmoniji Santa Maria. Violinu je učila kod pedagoga kao što su Ji-Huan Zou, Sem Formikola, Maja J. Vajt, Daniel Belen i dr. Kao solistkinja i kamerni muzičar, svirala je s Danskim gudačkim kvartetom, kvartetima Džulijard, Calidore, Felice. Nastupala je na Festivalu kamerne muzike Gould Kousta (Kvinslend, Australija), s Kamernim orkestrom Muzičke škole Colburn, pod vođstvom Maksima Eškenazija, na Muzičkom festivalu Luzerne (Njujork), čiji je umjetnički direktor violinistkinja Elizabet Pitkern. Asistent je u radu Gudača Santa Barbare, na programu koji mlade muzičare podučava u interpretacijama kamerne i orkestarske muzike. Nedavno je počela da uči i violu s prof. Džonatanom Meršelom.

 

Nela Draskovic.jpg

 

NELA DRAŠKOVIĆ, studentkinja oboe, u klasi prof. Vladimira Puškaša, na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, osnovno muzičko obrazovanje stekla je u Muzičkoj školi Vasa Pavić u Podgorici, gdje je maturirala obou, dok je teoretski odsjek zavšila u školi Vida Matjan u Kotoru. Osvojila je Zlatnu liru na republičkom takmičenju u Podgorici (2017) i drugu nagradu na Takmičenju drvenih duvača u Požarevcu (2016). Učestvovala je na ljetnjem kampu za kamernu muziku na Ivanovim koritima, kao i na ljetnjem seminaru za duvače u Tivtu. Prošle godine održala je samostalni koncert s koleginicom s odsjeka za solo pjevanje. Učestvuje na koncertima duvačke katedre sa solo tačkama, a takođe svira u projektima Simfonijskog orkestra Akademije umetnosti. Svirala je i s orkestrom El Sistema, pod dirigentskom palicom Gerarda Estrade u Beogradu i Novom Sadu.