MAĐIONIČARI ZVUKA

2018-08-09 22:00, Duration 2h

Ljetnja pozornica

KUPITE ULAZNICE ONLINE!

Ulaznice su u fizičkoj prodaji preko Gigs Tix-a i odabranih objekata Tobacco S Press-a. Gigs Tix mreža broji preko 50 prodajnih lokacija u 23 mjesta u Crnoj Gori. Četiri prodajna mjesta u Kotoru su Tobacco S Press objekti: Trg od oružja, Riva BB, Tržni centar Kamelija, Jadranska magistrala.

Više informacija o fizičkoj prodaji na www.gigstix.me

četvrtak, 9. avgust
Ljetnja pozornica, 22 h
MAĐIONIČARI ZVUKA

 

JUĐA VANG, klavir (Kina)
MARTIN GRUBINGER, perkusije (Austrija / Švajcarska)
 

Program će biti uskoro objavljen!

 
Sponzor koncerta  Coca-Cola
Yuja_Wang.JPG

JUĐA VANG, jedna od najboljih pijanistkinja i izvođača uopšte danas, prepoznatljiva je po jedinstvenoj mješavini tehničke bravuroznosti, muzičkog promišljanja i emocionalne dubine. Klavir je počela da uči sa šest godina, studirala je na Centralnom muzičkom konzervatorijumu u Pekingu, a usavršavanje je nastavila u Kanadi na ljetnjem programu Univerziteta Mount Royal u Kalgariju, kao najmlađi student u istoriji te institucije. Godine 2001. postala je Stenvejev umjetnik (2001), a potom upisala prestižni filadelfijski Institut za muziku Kertis. Sarađivala je s eminentnim dirigentima kao što su Abado, Barenbojm, Dudamel, Gergijev, Tilson, Papano, Ditoa, Mehta. Postala je ambasador kulture kompanije Roleks (2009), dok svoju ljubav prema modi koristi kao „oružje“ u promjeni stavova kada je riječ o pristupu koncertnoj sali. Godine 2009. postala je eksluzivna umjetnica Izdavačke kuće Dojče Gramofon, a njen snimak s Malerovim kamernim orkestrom i maestrom Abadoom nominavan je za Nagradu Gremi. Tekuću koncertnu sezonu obilježava resitalima, serijama koncerata, velikim turnejema s Londonskim simfonijskim orkestrom, Čikaškim simfonijskim orkestrom, Minhenskom filharmonijom, Minhenskim kamernim orkestrom, Kamernim orkestrom Evrope, kao i nastupima na festivalu u Verbijeu.

Martin_GrubingerPRINT c Simon Pauly 17.jpg

MARTIN GRUBINGER, profesor Univerziteta umjetnosti u Cirihu, jedan od najboljih multi-perkusionista u svijetu, izvodi solististička djela, kamernu muziku, sa partnerima među kojima je i njegov ansambl Percussive Planet, kao i koncerte za udaraljke. Studirao je na Konzervatorijumu Brukner u Lincu i na Mocarteumu u rodnom Salcburgu. Veoma brzo je privukao pažnju nastupima na međunarodnim takmičenjima kao što su Svjetsko takmičenje za marimbu (Okaja, Japan) i Takmičenje Evropske radiodifuzne unije (Norveška). Ostvario je saradnju s vodećim orkestrima, redovni je gost najvećih festivala u svijetu, snimio je više albuma za različite izdavačke kuće. Broj djela koja se pišu za Grubingera raste iz godine u godinu, a među njima su do sada: Frozen in Time (2007), Avnera Dormana, Koncert (2007), Fridriha Cerhe, Tears of Nature (2012), Tan Duna, Speaking Drums, Petera Etveša. Tekuću sezonu obilježava koncertima u lajpciškom Gevandhausu, saradnjom sa Simfonijskim orkestrom Bavarske radiodifuzije, simfonijskim orkestrima njemačke radiodifuzije – SWR i WDR, Kamernom akademijom Potsdama, Salcburškom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom Antverpena, Filharmonijskim orkestrom Radio Francuske, Drezdenskom filharmonijom, Bečkim simfoničarima.