MODRO BLAGO

2018-07-02 21:30, Duration 70min

Ljetnja pozornica

ponedjeljak, 2. jul
Ljetnja pozornica, 21.30 h  

Dušan Kostić
MODRO BLAGO 
Gradsko pozorište Podgorica (Crna Gora) 
Trajanje: 70 min. | Uzrast: 8+ 

Režija: Staša Koprivica
Tekst: Stevan Koprivica 
Scenografija: Vladislava Munić Cunnington
Kostimografija: Magdalena Klašnja
Kompozitor: Srđan Marković
Fotografija: Duško Miljanić
Dizajn promo materijala: Oblutak dizajn
Izvršna producentkinja: Ana Medigović
Igraju: Vule Marković, Jelena Simić, Pavle Popović, Vukan Pejović, Maja Šarenac, Dejan Đonović, Goran Slavić, Jelica Vukčević/Marija Đurić, Branka Femić Šćekić, Emir Ćatović

Copy of modro_blado-12-17-1792.jpg

 

Nekada davno, bajke nisu služile samo za puku zabavu djece. One su bile šifrovana uputstva za život. Zato u njima nisu samo lijepe i nježne stvari, već i one strašne, tužne, opasne. Ono što je u njima najuzbudljivije jeste i najpotrebnije djeci – prilika da prožive pravu avanturu, ne izlazeći iz svog toplog kreveta.
Danas, kada su klinci ušuškaniji nego ikada, kada smo ih potpuno obmotali svojom pažnjom, kada žive ono što je prethodnim generacijama izgledalo kao san – avanture su im potrebnije nego ikad. Modro blago je naš, pozorišni način da ih uvučemo u jedan zabavan, ali mračan svijet, u priču punu topline, ali i straha. Dužnost nam je da im pokažemo kako izgleda zlo, a kako dobro, da im kroz bajku skrenemo pažnju na opasnosti koje nosi svijet u kome žive, jer se one u stvarnosti najčešće ne vide tako dobro kao na sceni.

Staša Koprivica