PJACA OD DŽEZA

2018-07-22 23:00, Duration 2h

Pjaca od muzeja

nedjelja, 22. jul
Pjaca od muzeja, 23 h

ULAZ BESPLATAN!
 

ALEKSANDRA BIJELIĆ ALEKSIJEVIĆ, vokal
MILAN PAVKOVIĆ, kontrabas
IVAN ALEKSIJEVIĆ, klavir
PREDRAG MILUTINOVIĆ, bubnjevi

Ivan I Alex kolaz fotka.jpg


ALEKSANDRA BIJELIĆ ALEKSIJEVIĆ, vokal, završila je Srednju muzičku školu Mokranjac (Beograd), klavirski odsjek, i, paralelno, odsjek za džez pjevanje u Muzičkoj školi Stanković (Beograd). Diplomirala je na odsjeku za teoriju i muzičku pedagogiju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gdje trenutno završava master studije na džez programu. Karijeru džez vokala započela je 2000. godine, nastupajući sa školskim Big Bendom, a potom su počela da se otvaraju vrata beogradske, kao i evropske džez scene. Danas sarađuje s Big Bendom RTS-a, Beogradskim Diksilend orkestrom i predvodi kvintet Alex & the Fergusons. Kao prateći vokal, sarađivala je s brojnim muzičarima regionalne pop-rok scene, a njen vokal može se čuti u reklamama, špicama za televizijske emisije, animiranim filmovima. Profesor je savremenog pjevanja u Srednjoj muzičkoj školi Josif Marinković u Vršcu.

pavkovic.jpg

 

MILAN PAVKOVIĆ, kontrabasista, nižu i srednju muzičku školu završio je u Beogradu, a džez kontrabas diplomirao na Muzičkoj akademiji u Gracu (2004), u klasi prof. Vejna Darlinga. Nastupao je na brojnim džez i drugim muzičkim festivalima. Sarađivao je s eminentnim muzičarima kao što su Stjepko Gut, Duško Gojković, Fric Pauer, Renato Kiko, Dejv Gibson, Džon Holenbek, Vejn Darling, Ed Nojmajster, Karl Racer i dr. Učestvovao je u snimanju nekoliko kompakt-diskova, među kojima su Happy Guitar Trio, Sweet Love Vladimira Krnetića, Beogradski Jazz Trio, Jazz Connection Band.

 

IVAN ALEKSIJEVIĆ, pijanista, poslije završene Srednje muzičke škole Stanković upisuje Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu i istovremeno započinje karijeru svirajući po džez klubovima i festivalima na domaćoj i inostranoj sceni. Član je Big Benda RTS-a. Nastupao je s velikanima džez scene kao što su Bred Lili, Klar Teri, Beni Golson, Roj Hargruv, Dajan Šur, Don Menza, Duško Gojković, Spjepko Gut. Bavi se kompozitorskim radom, piše muziku za film, pozorište i televiziju. Kao kompozitor i aranžer, učestvuje u brojnim sastavima za džez i vorld mjuzik poput ansambala Ognjen i prijatelji i Yupika kvintet. Aranžirao je numere za prvi i jedini džez album čuvenog Šabana Bajramovića – Romano Raj.

Pedja fotka.jpg

PREDRAG MILUTINOVIĆ, bubnjar, pohađao je privatne časove za džez bubanj kod prof. Dušana Ivaniševića. Prva muzička iskustva s bendom stekao je s petnaest godina, s članovima sastava Oktava Muzičke škole u Kragujevcu. Nakon toga, u Beogradu započinje saradnju s fank bendom Rich Bitch i upoznaje brojne muzičare džez scene s kojima ubrzo ostvaruje saradnju u džez klubоvima Ptica i Čekaonica. Godine 2012. postao je član Kvarteta Maksa Kočetova i Benda Vasila Hadžimanova, s kojim je snimio dva albuma – Can You Dig It (2012) i Alive (2014). Američki magazin DownBeat proglasio je album Alive, na kome je svirao i američki saksofonista Dejvid Bini, u top sto albuma na svijetu 2016. godine. Učestvovao je u osnivanju benda Qzama quartet, s kojim je snimio album Portrait in Black and White. Na Džez festivalu na Malti svirao je s Petrom Krstajićem i Dejvidom Binijem u triju Avenija. Kao najbolji instrumentalista, osvojio je drugo mjesto na međunarodnom takmičenju Best Musical Mind (2016).