PJACA OD DŽEZA

2018-07-29 23:00, Duration 2h

Pjaca od muzeja

nedjelja, 29. jul
Pjaca od muzeja, 23 h

ULAZ BESPLATAN!

HUMAN NATURE QUARTET (Crna Gora)
Miodrag – Šule Jovović, gitara
Dragan Ivanović, bas gitara
Martin Đorđević, bubnjevi
 Enes Tahirović, klavir

sule2.jpg

 

 

MILORAD – ŠULE JOVOVIĆ, gitarista, završio je Muzičku akademiju na Cetinju. Poznat je kao vođa prvog crnogorskog džez sastava Piva džez band. Kao muzičar, učestvovao je u raznovrsnim muzičkim projektima – pop, rok, fjužn, džez – i sarađivao s brojnim uglednim kolegama iz svijeta džez muzike, kao što su Rendi Brejker i Fransoa Ženo. Od 2007. godine radi kao profesor na izbornom predmetu džez u Umjetničkoj školi za muziku i balet Vasa Pavić u Podgorici.

dragan5.jpg

 

 

DRAGAN IVANOVIĆ, bas gitarista, multiinstrumentalista i muzički producent, završio je Еlektrotehnički fakultet u Beogradu. Balkanskoj džez publici poznat je kao basista beogradske džez fjužn grupe Mangus, a široj publici kao basista bendova Van Gogh, Neverne Bebe i bendova Đorđa Balaševića i Vlada Georgijeva.

martin1.jpg

 

 

MARTIN ĐORĐEVIĆ, bubnjar, diplomirao je džez bubnjeve na Džez akademiji u Sijeni (Italija). Aktivni je učesnik na klupskoj sceni Podgorice i šire. Stalni je član različitih džez i rok sastava, među kojima su Šule Jovović Kvartet i Senkina Đeca.

enes2.jpg

 

 

ENES TAHIROVIĆ, džez pijanista, diplomirao je na Džez akademiji u Gracu (2016), u klasi prof. Olafa Polcina. Sarađivao je s renominarim džez muzičarima, a i učio od njih. To su, između ostalih, Ed Nojmajster, Majkl Aben, Džimi Kob, Stjepko Gut, Dejvid Bini i dr. Bio je pijanista Hrvatskе glazbene mladeži, kao i džez orkestra za vrijeme studija. Bavi se komponovanjem i aranžiranjem. Od 2017. godine radi kao profesor na izbornom predmetu džez u umjetničkog školi za muziku i balet Vasa Pavić u Podgorici.