PJACA OD DŽEZA

2018-08-05 23:00, Duration 2h

Pjaca od muzeja

nedjelja, 5. avgust
Pjaca od muzeja, 23 h

ULAZ BESPLATAN!

NOVAK MIJOVIĆ, truba
ALEKSANDRA BIJELIĆ ALEKSIJEVIĆ, vokal
IVAN ALEKSIJEVIĆ, klavir

novak-mijovic-akademia.jpg

 

 

NOVAK MIJOVIĆ, trubač, završio je nižu muzičku školu u Baru, u klasi prof. Mikija Jelenića. U klasi prof. Izudina Čavrkovića prvo je završio Srednju muzičku školu Stanković (Beograd), a potom studije na Muzičkoj akademiji (Kosovska Mitrovica). Kao član Big Benda RTS-a nastupao je s eminentnim džez muzičarima kao što su Beni Golson, Džesi Dejvis, Edi Henderson, Bred Lili, Stjepko Gut, Duško Gojković, Nikola Mitrović i dr. Kao mladi predstavnik Srbije i Crne Gore, tokom 2007. godine nastupao je s Big Bendom Evropske radiodifuzne unije širom Evrope i Azije. Od 2008. stalni je član međunarodnog Okteta Duška Gojkovića, s kojim nastupa na evropskoj džez sceni. Na džez odsjeku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu postao je asistent Stjepka Guta 2012. godine.


ALEKSANDRA BIJELIĆ ALEKSIJEVIĆ, vokal, završila je Srednju muzičku školu Mokranjac (Beograd), klavirski odsjek, i, paralelno, odsjek za džez pjevanje u Muzičkoj školi Stanković (Beograd). Diplomirala je na odsjeku za teoriju i muzičku pedagogiju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gdje trenutno završava master studije na džez programu. Karijeru džez vokala započela je 2000. godine, nastupajući sa školskim Big Bendom, a potom su počela da se otvaraju vrata beogradske, kao i evropske džez scene. Danas sarađuje s Big Bendom RTS-a, Beogradskim Diksilend orkestrom i predvodi kvintet Alex & the Fergusons. Kao prateći vokal, sarađivala je s brojnim muzičarima regionalne pop-rok scene, a njen vokal može se čuti u reklamama, špicama za televizijske emisije, animiranim filmovima. Profesor je savremenog pjevanja u Srednjoj muzičkoj školi Josif Marinković u Vršcu.

 

IVAN ALEKSIJEVIĆ, pijanista, poslije završene Srednje muzičke škole Stanković upisuje Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu i istovremeno započinje karijeru svirajući po džez klubovima i festivalima na domaćoj i inostranoj sceni. Član je Big Benda RTS-a. Nastupao je s velikanima džez scene kao što su Bred Lili, Klar Teri, Beni Golson, Roj Hargruv, Dajan Šur, Don Menza, Duško Gojković, Spjepko Gut. Bavi se kompozitorskim radom, piše muziku za film, pozorište i televiziju. Kao kompozitor i aranžer, učestvuje u brojnim sastavima za džez i vorld mjuzik poput ansambala Ognjen i prijatelji i Yupika kvintet. Aranžirao je numere za prvi i jedini džez album čuvenog Šabana Bajramovića – Romano Raj.