PJACA OD DŽEZA

2018-08-12 23:00, Duration 2h

Pjaca od muzeja

nedjelja, 12. avgust
Pjaca od muzeja, 23 h

ULAZ BESPLATAN!

 

CARLO'S JAZZ TRIO


Dragomir – Karlo Đorđević, gitara i vokal
Đuro Poznanović, klavijature
Oliver Nedović, bubnjevi

Carlos Jazz Trio.jpg

 

DRAGOMIR – KARLO ĐORĐEVIĆ, gitarista i pjevač, osnovno muzičko obrazovanje završio je u Herceg Novom. Od šesnaeste godine član je Udruženja muzičara Crne Gore, u statusu estradnog radnika. Od 1967. do 1991. godine radio je u raznim estradnim sastavima od kojih je neke vodio kao vokalni i instrumentalni solista i autor zabavnih kompozicija. Kao član grupe Exodus, autor je kompozicije Tuzan sam kad kisa pada, snimljene u produkciji Beograd Disc-a. Od 2009. radi u Muzičkoj školi u Herceg Novom i na promociji džez muzike i metoda za učenje džeza. Snimio je album Across my Life, s aranžmania Filipa Rodolfija, kao i Carlo sings Standards u izdanju Izdavačke kuće Rabbitt Records, Vladimira Maraša.
Filippo Rodolfi.

ĐURO POZNANOVIĆ, klavijaturista, osnovnu muzičku školu završio je u Herceg Novom u klasi Danijele Seferović, a Srednju muzišku školu Josip Slavenski (Beograd), u klasi prof. Mirjane Đorđević. Klavir je diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u kalsi prof. Tijane Humo. Trenutno radi kao profesor klavira u Školi za osnovno muzičko obrazovanje u Herceg Novom, svira u više sastava u Herceg Novom, vodi Vokalno-instrumentalni sastav Kaldana. Klavijaturista je u sastavu Boka band i u anasamblu Karlo's jazz trio.

OLIVER NEDOVIĆ, bubnjar, s nepunih sedam godina počeo je da svira doboš u Gradskoj muzici Herceg Novi i tako postao najmlađi aktivni član nekog orkestra u tadašnjoj Jugoslaviji. Nižu muzičku školu završio je u Herceg Novom na odsjeku za klarinet, u klasi prof. Norberta Šimunovića, a srednju na odsjeku za perkusije u Dubrovniku, u klasi prof. Jana Lotka i u Sarajevu, u klasi čuvene prof. Desanke – Seke Jovanović. Tokom školovanja aktivno je sarađivao sa Simfonijskim orkestrom Radio-televizije Sarajevo, Mostarskim gradskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom RTS-a. Radi kao nastavnik na odsjeku za perkusije u Muzičkoj školi u Tivtu i Muzičkoj školi u Herceg Novom.