ROCK SYMPHONY & VLATKO STEFANOVSKI

2018-07-23 22:00, Duration 2 h

Ljetnja pozornica

KUPITE ULAZNICE ONLINE!

Ulaznice su u fizičkoj prodaji preko Gigs Tix-a i odabranih objekata Tobacco S Press-a. Gigs Tix mreža broji preko 50 prodajnih lokacija u 23 mjesta u Crnoj Gori. Četiri prodajna mjesta u Kotoru su Tobacco S Press objekti: Trg od oružja, Riva BB, Tržni centar Kamelija, Jadranska magistrala.

Više informacija o fizičkoj prodaji na www.gigstix.me

ponedjeljak, 23. jul
Ljetnja pozornica, 22 h
ROCK SYMPHONY & VLATKO STEFANOVSKI 
 
VLATKO STEFANOVSKI, gitara (Makedonija)
BITOLJSKI KAMERNI ORKESTAR (Makedonija)
 
Sponzor koncerta Coca-Cola
Vlatko IMG_16950.jpg

VLATKO STEFANOVSKI, gitarista, počeo je da svira s trinaest godina. Kao mladić, osnovao je grupu Leb i sol koja je postala jedna od najznačajnijih grupa na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije, i s kojom je snimio četrnaest albuma i održao turneje širom svijeta. Tokom devedesetih godina 20. vijeka razvio je uspješnu solističku karijeru, koju potvrđuju albumi Cowboys & Indians, Sarajevo, Vlatko Stefanovski trio, Kula od karti. Saradnja s poznatim gitaristom Miroslavom Tadićem na albumima Krushevo, Treta majka, Live in Belgrade i Live in Zagreb bacila je novo svjetlo na njegovo stvaralaštvo za akustičnu gitaru i istraživanje makedonske tradicionalne muzike. Sarađivao je s poznatim umjetnicima kao što su Tomi Emanuel, Stokelo Rozenberg, Džiboni, Jan Akerman, Teodosi Spasov, Stefan Milenković, Kudsi Erguner, Bojan Z, Manu Kače, Toni Levin i dr. Nastupao je i snimao s Londonskim, Lajpciškim, Sofijskim simfonijskim orkestrom, Filharmonijskim orkestrom Monte Karla, zatim sa big bendovima FoolCool, Radio-televizije Slovenije, Hrvatske radio-televizije, Radio-televizije Srbije itd. Piše i muziku za film, pozorište i balet. Dobitnik je počasnog doktorata Univerziteta Sv. Ćirilo i Metodije u Skoplju.

 

106.JPG

BITOLJSKI KAMERNI ORKESTAR osnovan je prije nekoliko decenija. U početku ga je činila grupa entuzijasta koja je, bez obzira na skromno muzičko obrazovanje, održala odlične koncerte. Danas, ansambl čine profesionalni muzičari koji su diplomirali, a neki i magistrirali, svoj instrument. Brojne uspješne koncerte ansambl je održao u Makedoniji, učestvujući na domaćim festivalima klasične muzike: Bitfest, Skopsko ljeto, Ohridsko ljeto, Prilepsko kulturno ljeto, Štipsko kulturno ljeto, kao i na festivalima popularne muzike širom Balkana: Nišvil (Niš), Rock Village (Banatski Sokolac), Baščaršijske noći (Sarajevo). Orkestar nastupa s poznatim solistima i dirigentima poput Vlatka Stefanovskog, Robija Lakatoša, Kerema Gorseva, Alesandra D’Agostinija, Anatolija Krsteva, Borisa Spasova, Ivana Kožuharova, Saše Nikolovskog – Đumara, Saše Tatarčevskog, Bisere Čadlovske, Le Fi Fi i dr. Repertoar orkestra čine djela svih epoha – od ranog baroka do savremene klasične i popularne muzike. Projekte ovog orkestra, poput Rock Symphony, James Bond Symphony, Ladies Symphony i John Williams Symphony, publika je prihvatila s velikim interesovanjem.