TRI DIVE

2018-08-06 22:00, Duration 2h

Ljetnja pozornica

KUPITE ULAZNICE ONLINE!

Ulaznice su u fizičkoj prodaji preko Gigs Tix-a i odabranih objekata Tobacco S Press-a. Gigs Tix mreža broji preko 50 prodajnih lokacija u 23 mjesta u Crnoj Gori. Četiri prodajna mjesta u Kotoru su Tobacco S Press objekti: Trg od oružja, Riva BB, Tržni centar Kamelija, Jadranska magistrala.

Više informacija o fizičkoj prodaji na www.gigstix.me

ponedjeljak, 6. avgust
Ljetnja pozornica, 22 h
TRI DIVE 
 
TEREZA KESOVIJA, vokal (Hrvatska)
GABI NOVAK, vokal (Hrvatska)
RADOJKA ŠVERKO, vokal (Hrvatska)
ANTE GELO, gitara (Hrvatska)
ROBERT VRBANČIĆ, bas (Hrvatska)
MATIJA DEDIĆ, klavir (Hrvatska)
 
Sponzor koncerta  Coca-Cola
tereza-kesovija2.jpg

TEREZA KESOVIJA, vokalna umjetnica, diplomirala je flautu na Glazbenoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Tea Tabake. Kao pjevačica, tokom više od četiri decenije, nastupala je i bila nagrađivana na svim domaćim (jugoslovenskim) festivalima. Publika je pamti po pjesmama vodećih autora kao što su Zdenko Runjić, Nikica Kalogjera, Arsen Dedić, Kemal Monteno, Đelo Jusić, Stipica Kalogjera, Andrej Baša. Međunarodnu karijeru stvarala je na festivalima u Bratislavi, Rio de Žaneiru, Meksiku, Sopotu, Antaliji. Nastupe u Francuskoj započela je 1965. godine, sarađivala sа zvijezdama kao što su Serž Lama, Tino Rosi, Žilber Beko, Rita Pavone, а vrhunac karijere obilježio je njen solistički koncert u pariskoj Olimpiji (1988). Dva puta je pjevala na takmičenju za Pjesmu Evrovozije – 1966. godine, predstavljajući Kneževinu Monako i 1972. godine, kao predstavnica Jugoslavije. Dobitnica je brojnih nagrada među kojima su Vlaho Paljetak (1977), Đeki Srbljenović, za poseban doprinos Splitskom festivalu (2000). Predsjednik Republike Francuske odlikovao je i proglasio Vitezom visokog odličja za doprinos u kulturi (1999). Snimila je više od trideset LP ploča, preko sedamdeset singlova, desetak kompakt-diskova.

 

E8AC7C47-8706-45E9-9B34-7C7633D99AB0.JPG

GABI NOVAK, vokalna umjetnica, nakon završene Škole primijenjene umjetnosti u Zagrebu, počela je da radi u Zagreb filmu kao scenograf, a pozajmljivala je i glas animiranim likovima. Njene vokalne sposobnosti primijetio je slovenački kompozitor i dirigent Bojan Adamič, koji ju je pozvao da gostuje na koncertima Big benda u Ljubljani. Uskoro je dobila angažman na Zagrebačkom festivalu zabavne glazbe – kasnije Zagrebfest – kada je 1959. godine izvela pjesmu Ljubav ili šala. Iste godine je na Bledskom džez festivalu pjevala u duetu s čuvenim Lujem Armstrongom. Takođe, često je bila gošća na Beogradskom proleću, na festivalima u Splitu i Opatiji. Godine 1964. dobila je poziv od francuske izdavačke kuće „Barkley“ da radi na zapadnom tržištu, ali je ponudu odbila, jer joj se nisu dopali zahtjevi da mijenja svoj stil. Stoga, djelujući u okvirima jugoslovenske muzičke scene, pažljivo je birala pjesme i pjevala samo one koje su joj se dopadale. Gabi Novak je dobitnica Nagrade „Porin“ za najbolji ženski vokal (Pjesma je moj život, 2003), kao i za poseban doprinos hrvatskoj zabavnoj muzici 2006. godine.

Radojka-Sverko-50-godina-na-sceni-Moc-glazbe-je-nesaglediva.jpg

RADOJKA ŠVERKO, vokalna umjetnica, prva muzička iskustva doživjela je u školskom horu, tamburaškom i frulaškom orkestru. Pohađala je muzičku školu i učila solo pjevanje. Uspjeh na Festivalu „Atlantico“ na Kanarskim ostrvima 1969. godine otvorio joj je vrata za nastupe na televiziji i donio ekskluzivni ugovor za diskografsku kuću „Belter“ iz Barselone. U to vrijeme snimala je numere Alfija Kabilja na španskom, a potom je dobila svoju emisiju na španskoj televiziji. Prekretnicu u karijeri doživjela je 1970. godine, kada je s pjesmom The World is Mine pobjedila na festivalu u Rio de Žaneiru, nakon čega su uslijedili nastupi na festivalima u Tokiju, Seulu, Atini, Puerto Riku, Karakasu, Los Anđelesu, Nju Jorku – na festivalu je čak pobjedila i Dejvida Bouvija (1969). Takođe, redovno je pjevala i na jugoslovenskim festivalima – pjesmu Kud plovi ovaj brod otpjevala je na vrhuncu međunarodne karijere na Splitskom festivalu (1970). Bila je članica ansambla u rok operama Gubec-bek i Grička vještica. Na Zagrebačkom festivalu otpjevala je pjesmu Život moj Zvonka Špišića, koju je prepoznala kao autobiografsku. Objavila je kompakt-diskove Vatra i led, Va dihe mora, Radujte se, Zlatnu kolekciju, Men Are My Best Friends.

ante gelo 2.JPG


ANTE GELO, gitarista, kompozitor i aranžer, diplomirao je džez gitaru na Univerzitetu za muziku i scenske umjetnosti u Gracu, gdje je 2001. godine upisao magistarske studije na odsjeku za kompoziciju i aranžiranje. Nastupao je na brojnim koncertima i džez festivalima u Hrvatskoj, Mađarskoj, Srbiji, Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Sloveniji, Italiji, Brazilu, u poznatim dvoranama poput pariske Olimpije, londonskog Rojal Albert Hola, njujorškog Karnegi Hola. Saradnju je ostvario kako s džez umjetnicima Boškom Petrovićem, Matijom Dedićem, Amirom Medunjanin, Tamarom Obrovac, Lijem Harperom, Albertom Marsikom i Gabi Novak tako i sa izvođačima pop muzike Oliverom Dragojevićem, Arsenom Dedićem, Ninom Badrić, Terezom Kesovijom. Pisao je i aranžirao za orkestre kao što su Zagrebačka filharmonija, Simfonijski orkestar HRT, Zagrebački solisti, Big band HRT, Big Band HGM, Ljubljanski simfonijski orkestar. Dobitnik je više nagrada: nekoliko „Porina“ – za najbolji aranžman, najbolju kompoziciju, produkciju itd., zatim nagrade Hrvatskog društva skladatelja za najbolju džez kompoziciju, Nagrade „Status“ Hrvatske glazbene unije itd. Često je i edukator u džez radionicama.

Robert Vrban-ìi-ç 2.jpg

ROBERT VRBANČIĆ, bas gitarista, u muzičkoj školi u Zagrebu prvo je počeo da svira harmoniku, a s deset godina i kontrabas. Paralelno je počeo da istražuje bas gitaru. S osamnaest godina upoznaje Marka Križana, legendarnog hravatskog saksofonistu koji mu otvara muzičke vidike i usmjerava na privatne časove kod bas gitariste Line Devića. Muzičku praksu uči u klubovima, svirajući i gledajući najbolje hrvatske muzičare: Matiju Dediča, Ante Gelu, Limu Barakovića i dr. Počinje da sarađuje kao profesionalni muzičar s popularnim muzičarima kao što su Nina Badrić, Vanna, Gibonni, Gabi Novak, Toni Cetinski, Tedi Spalato, Zoran Predin, Aki Rahimovski, Toše Proeski, Sergej Cetković, Dino Dvornik i dr. Blisku saradnju ostvario je s Ante Gelom, s kojim radi na televizijskim i studijskim projektima, a kao član njegovog benda nastupao je s Oliverom Dragojevićem u Karnegi holu (Njujork). Nastupa i s vrhunskim svijetskim instrumentalistima kao što su Džejson Lindner, Antonio Sančez, Dimitar Božikov, Barbara Taker. Do sada je snimio trideset albuma s preko hiljadu pjesama.

 

IMG_0897.JPG

MATIJA DEDIĆ, džez pijanista i kompozitor, potiče iz muzičke poridice. Džez akademiju je završio u Gracu, u klasi prof. Harolda Nojvirta, a usavršavao se kod priznatih svjetskih umjetnika poput Džona Tejlora, Harolda Galpera, Bila Dobinsa i Berija Herisa. Krajem 90-ih godinа osnovao je Matija Dedić Trio u kom, s kontrabasistom Žigom Golobom i bubnjarеm Krunoslavom Levačićem, izvodi autorsku muziku. Nastupao je u gotovo svim zemljama Evrope, i u SAD, ostvarujući zapažene nastupe s džez muzičarima kao što su: Boško Petrović, trio Black Coffee, kvartet Sensitive, Darko Jurković, Alvin Kvin, Martin Dru, Ron Ringvud, Mark Marfi, Patricija Konte, David Gazarov, Đani Baso, Majls Grifit, Tamara Obrovac i dr. Kao solista i sa drugim umjetnicima, snimio je više albuma: Octopussy, Mr. K. K., Solo/Part I, Handwriting, Tempera, Drugi pogled, Visiting Bruxeless, Sentiana, Life of Flowers i Matija svira Arsena, posvećen preminulom ocu, album koji je proglašen za jedan od najboljih u Hrvatskoj. Takođe, komponuje muziku za televiziju i pozorište. Privatno se usavršava kod jednog od najvećih džez muzičara, Berija Herisa.