VITEZ OD MUZIKE

2018-07-16 22:00, Duration 2 h

Ljetnja pozornica

KUPITE ULAZNICE ONLINE!

Ulaznice su u fizičkoj prodaji preko Gigs Tix-a i odabranih objekata Tobacco S Press-a. Gigs Tix mreža broji preko 50 prodajnih lokacija u 23 mjesta u Crnoj Gori. Četiri prodajna mjesta u Kotoru su Tobacco S Press objekti: Trg od oružja, Riva BB, Tržni centar Kamelija, Jadranska magistrala.

Više informacija o fizičkoj prodaji na www.gigstix.me

ponedjeljak, 16. jul
Ljetnja pozornica, 22 h
VITEZ OD MUZIKE
 
NEMANJA RADULOVIĆ, violina (Srbija/Francuska)
Ansambl DOUBLE SENS (Francuska)
Tamara Aleksić, narator (Srbija)
 
Program:
 
Antonio Vivaldi (1678–1741)
Koncerti za violinu i orkestar Četiri godišnja doba, op. 8
Koncert u E-duru, br. 1 (Proljeće)
Allegro 
Largo e pianissimo sempre
Allegro pastorale
Koncert u g-molu, br. 2 (Ljeto)
Allegro non molto
Adagio e piano – Presto e forte
Presto
Koncert u F-duru, br. 3 (Jesen)
Allegro
Adagio molto
Allegro
Koncert u f-molu, br. 4 (Zima)
Allegro non molto
Largo
Allegro
 
Nikolaj Rimski-Korsakov (1844–1908) / Aleksandar Sedlar (1982)
Šeherezada, za gudače, klavir i naratora
Radulovic_Nemanja_2016_05_03_Charlotte_Abramow_DG_1_300dpi.jpg

NEMANJA RADULOVIĆ, violinista, studirao je na Fakultetu muzičke umetnosti (Beograd, Srbija), Sarlandskoj visokoj školi za muziku i pozorište (Sarbriken, Njemačka), Akademiji Valter Štaufer (Kremona, Italija), Pariskom konzervatorijumu, a učio je i od čuvenog Jehudija Menjuhina. Kao solista, nastupa s vodećim svjetskim orkestrima u najpoznatijim dvoranama kao što su Karnegi Hol (Njujork), Koncertgebau (Amsterdam), Sala Berlinske filharmonije, Sala Plejel (Pariz), Santori (Tokio), Pozorište Kolon (Buenos Ajres). Osnivač je i vodeći član ansambla Đavolji trileri, kao i ansambla Double Sens, s kojim je snimio kompakt-disk 5 Seasons, s djelima Vivaldija i Sedlara. Takođe, snimio је kompakt-diskove Paganini Fantasy (2013) i Journey East (2014), а za Izdavačku kuću Dojče Gramofon, čiji je ekskluzivni umjetnik, album Tshaikovsky (2017), s Koncertom za violinu i Varijacijama rokoko, Petra Iliča Čajkovskog. Dobitnik je Nagrade Međunarodno otkriće godine (2005), Najbolji solista godine (2014), ELLE Style Award, za muzičara godine (2015), zatim Oktobarske nagrade grada Beograda; počasni je doktor Univerziteta umetnosti u Nišu. Nakon uspješne saradnje s Bornmutskim simfonijskim orkestrom i dirigentom Kirilom Karabicom, izabran je da bude „artist-in residence“ ovog orkestra tokom sezone 2016/2017. godine.

IMG_4385-2.jpg

 

Ansambl DOUBLE SENS osnovan je 2008. godine na inicijativu violiniste Nemanje Radulovića, koji je na taj način spojio svoje francuske prijatelje-umjetnike i talentovane muzičare s prostora bivše Jugoslavije. Povezani prijateljskim i porodičnim vezama, i dijeleći zajedno ljubav prema muzici, ova jedinstvena grupa iskazuje svoj identitet preko atipičnih i izuzetno talentovanih muzičara koji su već poznati u Francuskoj i u svijetu. Ansambl je nastupao na brojnim festivalima i koncertima u Francuskoj, a ovogodišnji nastupi u Nantu i Parizu prikazani su u direktnom prenosu na televiziji ARTE, a potom i na kanalu MEZZO. Za prošlogodišnji nastup na otvaranju festivala BELEF u Beogradu ansambl je dobio Oktobarsku nagradu grada Beograda za izuzetan doprinos u kulturi.