PJACA OD DŽEZA

2019-08-11 23:00

Pjaca ispred Muzeja

nedjelja, 11. avgust
Pjaca ispred Muzeja, 23 h
 
KVINTET ĐORĐA OBRADOVIĆA (Crna Gora / Srbija)
Đorđe Obradović, vokal
Maks Košetov, saksofon
Andreja Hristić, klavir
Boris Šainović, kontrabas
Miloš Grbatinić, bubnjevi
01 - Djordje Obradovic.jpg
Đorđe Obradović, vokal, diplomirao je moderno pjevanje na Školi moderne i džez muzike Konzervatorijuma u Barlesoni, u okviru međunarodne mreže škole „Berkli“. U posljednjih deset godina stekao je bogato izvođačko iskustvo u zemlji i inostranstvu. Imao je priliku da sarađuje s renomiranim muzičarima kao što su Gonzalo del Val, Bernat Gvardija Arenas, Olivija Perez Kolelmir i dr. Trenutno sarađuje s nekim od najboljih džez muzičara u regionu na festivalima i koncertima. Predaje pjevanje u svojoj školi u Beogradu.
02 - Max Kochetov.jpg
Maks Košetov, saksofon, muzikom se bavi od ranog djetinjstva. Nakon studija na kijevskom muzičkom koledžu „Rajhnold Moricevič Gliere“, na odsjeku za saksofon, nastavlja usavršavanje u Njemačkoj i Francuskoj. Laureat je brojnih džez festivala i prvi alt saksofonista Big Banda RTS-a. Sarađivao je s muzičarima kao što su Duško Gojković, Džon Fadis, Bred Leali, Klaus Raible i dr.
03 - Andreja Hristic.jpg
Andreja Hristić, klavir, nakon Srednje muzičke škole „Stanković“, u Beogradu, nastavio je školovanje na Univerzitetu „Anton Brukner“ u Lincu, a kasnije i na Muzičkom koledžu „Berkli“ u Bostonu. Nastupao je na brojnim koncertima i festivalima kako na domaćoj tako i na stranoj evropskoj i američkoj sceni, u različitim sastavima. Sarađuje s eminentnim izvođačima poput Joris Dudli, Alan Praskin, Heri Sokal, Dejan Pečenko i dr. Predaje džez klavir u Srednjoj muzičkoj školi „Stanković“,  u Beogradu.
04 - Boris Sainovic.png
Boris Šainović, kontrabas, student je Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, na odsjeku za kontrabas. Sarađuje s domaćim sastavima kao što su „Schime trio“, „Max Kochetov quartet“, „Dragan Ćalina quartet“. Nastupa s vrsnim džez izvođačima među kojima su Fabricio Boso, Baptist Erben, Đuzepe Vitale, Marko Črnčec i dr. Snimio je nekoliko albuma i nastupao na džez festivalima u zemlji i inostranstvu.
05 - Milos Grbatinic.jpeg
Miloš Grbatinić, bubanj, poslije završene Srednje muzičke škole „Isidor Bajić“ u Novom Sadu, odsjek udaraljke, upisao je Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, odsjek bubnjevi. Nakon nekoliko godina počinje da sarađuje s Big Bendom RTS-a, s kojim je nastupao s vrhunskim umjetnicima kao što su Duško Gojković, Stjepko Gut, Hajnc fon Herman, Semjuel Bleser i dr. Aktivno svira i sarađuje s lokalnim muzičarima na džez festivalima u Srbiji i regionu.