PJACA OD DŽEZA - ŠULE JOVOVIĆ TRIO

2020-08-29 21:00

Luštica Bay

subota, 29. avgust
Luštica Bay, 21 h
PJACA OD DŽEZA
ŠULE JOVOVIĆ TRIO
 
Sara Jovović, klavir 
Milorad Šule Jovović, gitara i bas gitara
Martin Đorđević, bubanj 
 
Šule Jovović Trio.jpg

Sara Jovović je rođena u Podgorici 1999. godine. Pohađala je nižu muzičku školu za klavir kod profesora Miladina Peruničića, dok je srednju završila u klasi profesorice Anke Asanović u školi za muziku i balet „Vasa Pavić“ u Podgorici. Trenutno studira džez klavir na čuvenom Berkli koledžu u Bostonu (SAD) i kao stipendista ove prestižne ustanove uspješno je završila prvu godinu studija.
Iako vrlo mlada, već je imala niz značajnih nastupa u zemlji i inostranstvu. U januaru ove godine imala je nekoliko koncerata u Berlinu od kojih je najznačajniji u poznatom „Zig Zag“ klubu. Tri godine zaredom učestvovala je na „Made in New York“ džez festivalu u Podgorici. Nastupala je i na festivalima u Bijelom Polju, Petrovcu, Herceg Novom i Tivtu i imala veliki broj klubskih svirki. Prošle godine je učestvovala na džez festivalu u Tirani. Aktivno nastupa i u Bostonu gdje kao student učestvuje u raznim muzičkim projektima, studijskim snimanjima i performansima.
 
Milorad Šule Jovović je završio Muzičku akademiju na Cetinju. Poznat je kao vođa prvog crnogorskog džez sastava „Piva džez band“, kroz koji su prošli skoro svi crnogorski džez muzičari. Podgorički džez gitarista, radi kao profesor na izbornom predmetu džez u Umjetničkoj skoli za muziku i balet „Vasa Pavić“ u Podgorici. Svira razne stilove od bluza, svinga, be-bop-a, do hard bop-a i funk-a. Radi i kao studijski muzičar, naročito kao solo gitarista. Učestvovao je u raznovrsnim muzičkim projektima i sarađivao sa mnogim uglednim kolegama iz svijeta džez muzike, među kojima su i oni internacionalnog kalibra, kao npr. François Jeanneau.
 
Martin Đorđević je završio srednju muzičku školu „Kornelije Kovač“ u Beogradu. Školovanje je nastavio u Italiji, na „Siena Jazz University“ gdje je i diplomirao. Odnedavno živi i radi u Podgorici i sarađuje sa raznim muzičkim sastavima.