TRIO ENES TAHIROVIĆ

2020-08-09 22:00

Pjaca od kina

nedjelja, 9. avgust
Pjaca od kina, 22h
PJACA OD DŽEZA
 
TRIO ENES TAHIROVIĆ (Crna Gora)
Enes Tahirović, klavir
Miodrag Šule Jovović, gitara i bas gitara
Martin Đorđević, bubanj
Enes Tahirović Trio1.jpg
Enes Tahirović, klavir, osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekao je u muzičkoj školi Vasa Pavić u Podgorici. Tokom srednje škole pohađao je internacionalni koledž „UWC of the Adriatic“ u Italiji sa punom stipendijom za klavir. Diplomirao je na odsjeku za džez klavir, u klasi profesora Olafa Polcina na Univerzitetu umjetnosti u Gracu, 2016. godine. Nastupao je sa džez orkestrom Hrvatska glazbena mladež u Hrvatskoj i Austriji. Svoj prvi solistički koncert kao džez pijanista održao je u KIC Budo Tomović u Podgorici, 2013. godine, kao dvadesetjednogodišnjak. U novembru 2016. godine stupio je na poziciju profesora džez klavira i teorije u srednjoj muzičkoj školi Vasa Pavić. Svira i aranžira za brojne muzičke projekte u Crnoj Gori. Bavi se komponovanjem i orkestracijom.
 
Milorad Šule Jovović, gitara, završio je Muzičku akademiju na Cetinju. Poznat je kao vođa prvog crnogorskog džez sastava Piva džez band, kroz koji su prošli skoro svi crnogorski džez muzičari. Podgorički džez gitarista, radi kao profesor na izbornom predmetu džez u Umjetničkoj školi za muziku i balet Vasa Pavić u Podgorici. Svira razne stilove od bluza, svinga, bi-bopa, do hard bopa i fanka. Radi i kao studijski muzičar, naročito kao solo gitarista. Učestvovao je u raznovrsnim muzičkim projektima i sarađivao sa mnogim uglednim kolegama iz svijeta džez muzike.
 
Martin Đorđević, bubnjevi, završio je Srednju muzičku školu Kornelije Kovač u Beogradu. Školovanje je nastavio u Italiji, na Univerzitetu Siena Jazz, gdje je i diplomirao. Odnedavno živi i radi u Podgorici i sarađuje sa raznim muzičkim sastavima.