CHINA STAGE Delegacija vrhunskih šangajskih mladih umjetnika

2021-08-01 21:30

Crkva Sv. Duha

nedjelja, 1. avgust
Crkva Sv. Duha, 21.30 h
CHINA STAGE
Delegacija vrhunskih šangajskih mladih umjetnika

ČEN DŽUNGHAN, violina (Kina)
DŽANG ĐUENĐE, klavir (Kina)

PROGRAM

Volfgang Amadeus Mocart (1756–1791)
Koncert za violinu i orkestar u A-duru, br. 5, K. 219
Allegro Aperitif
Adagio (K261)
Rondo: Tempo di minuetto

Ludvig van Betoven (1770–1827)
Sonata za klavir u Fis-duru, op. 78
Adagio cantabile – Allegro ma non troppo
Allegro vivace

Franc Šubert (1797–1828)
Fantazija u C-duru, D. 760
Allegro con fouco
Adagio
Presto
Allegro

Lju Tjenhua (1895–1932)
Veselo veče

Mao Juen (1926)
Proljećna proslava

zhonghan chen.jpg
Čen Džunghan završila je Osnovnu muzičku školu pri Šangajskom muzičkom konzervatorijumu, u klasi prof. Dženga Ćinga i prof. Vu Šutinga. Primljena je na pripremnu godinu Univerziteta Mocarteum u Salcburgu, 2019. godine, kao đak prof. Paula Ročeka, a potom na osnovne studije, u klasu prof. Lili Fransis. Osvojila je prvo mjesto i nagradu za najbolje izvedeno
djelo kineskog autora na Sedmom međunarodnom violinskom takmičenju u Hong Kongu. Pridružila se Kvartetu Matinal kao prva violinistkinja, 2019. godine, i s ansamblom osvojila prvu nagradu na Međunarodnom takmičenju kamerne muzike Mocart u Tokiju. Drugu nagradu osvojila je na Dvadeset petom Međunarodnom violinskom takmičenju Dinu Lipati, nakon čega je postala članica Kineskog nacionalnog omladinskog orkestra, s kojim je nastupala na turneji u Evropi. Izvela je Mocartov Violinski koncert br. 5 sa Salcubruškim kamernim solistima, u julu 2021. godine.
Zhang Junjie 2.jpg
Džang Đuenđe počela je da uči klavir sa četiri godine. Klavir je pohađala u klasi prof. Peng Penga, Olega Samosujeva i Đen Li na Šangajskom muzičkom konzervatorijumu. Studirala je na Univerzitetu umjetnosti u Berlinu od 2015. godine, i završila osnovne studije, u klasi prof. Sorina Enaheskua. Osvojila je nagrade na brojnim međunarodnim takmičenjima, među kojima su Prva nagrada i Nagrada publike na Desetom međunarodnom pijanističkom takmičenju Masarosa, Treću nagradu na Četvrtom klavirskom takmičenju Virtuozo i Belkanto. Dobitnica je Šangajske stipendije i stipendije DAAD u Njemačkoj, kao i švajcarske fondacije Clavarte. Aktivna je na evropskoj i kineskoj muzičkoj sceni. Od Fondacije Pomara Scibetta dobila je poziv da svira resital u Italiji i Berlinu. Stekla je master diplome za pijanistu i vokalnog trenera.