PJACA OD FILOZOFA – NOVA NORMALNOST Preoblikovanje

2021-07-18 20:00

Pjaca od kina

nedjelja, 18. jul
Pjaca od kina, 20 h
PJACA OD FILOZOFA – NOVA NORMALNOST
Preoblikovanje 


Violeta Đerković, sociološkinja, koordinatorka Mreže kulturnih stanica projekta Novi Sad Evropska prestonica kulture
Antonije Pušić, diplomirani turizmolog, ekološki lobista
Dora Ruždjak Podolski, pozorišna rediteljka, intendantica Dubrovačkih ljetnih igara
Ivo Županović, turizmolog, univerzitetski profesor

Violeta Đerković.jpg

Violeta Đerković, master sociološkinja i menadžerka u kulturi, karijeru je započela u studentskim danima kao televizijska novinarka i urednica u informativnom programu TV Novi Sad. Nastavila je da radi u oblasti marketinga, kao privatna preduzetnica, vodeći sopstvenu kompaniju specijalizovanu za „outdoor“ oglašavanje dvadeset godina. Кoordinatorka je kulturne stanice Svilara оd 2018. godine, a trenutno je koordintorka Mreže kulturnih stanica projekta Novi Sad 2022 – Evropska prestonica kulture. Aktivistkinja je organizacije za zaštitu kulturnog nasljeđa Almašani, čija je misija očuvanje i interpretacija kulturnog nasljeđa Almaškog kraja – najstarijeg dijela Novog Sada. U okviru organizacije koordinirala je proces njenog priključenja Faro mreži Savјeta Evrope, koja okuplja aktivne lokalne zajednice posvećene očuvanju i interpretaciji sopstvenog kulturnog nasljeđa. U ovom procesu, posmatrajući primjere mnoštva aktivnih zajednica širom Evrope, naučila je mnogo o mogućnostima koje kulturna baština pruža za opšti razvoj lokalnih sredina, posebno kroz razvoj kulturnog turizma zasnovanog na autentičnosti koju svaka zajednica nosi u sebi. Pohađa doktorske studije iz oblasti kulturnog turizma.

POSTER JA.jpg

 

Antonije Pušić rođen je u Kotoru. Na svojoj biografiji radi intenzivno, očekujući da će stvari vrijedne pomena tek uraditi.

Dora.JPG

Dora Ruždjak Podolski studirala je latinski i grčki jezik, a diplomirala porozišnu i radiofoniju 1997. godine. Režirala je sadamdesetak dramskih, operskih i operetskih naslova u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci, na Dubrovačkim ljetnim igrama, u GK Komedija, GK Trešnja, Zagrebačkom kazalištu mladih, GDK Gavella, te u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Rusiji i Kanadi. S Frankom Perković osnovala je Kazališnu udrugu frustriranih redatelja – KUFER, koja je afirmisala niz mladih umjetnika, reditelja, glumaca, plesača i koreografa, 2001. godine. Dobitnica je Nagrade Goran za mlade pjesnike, nagrade za režiju Postojanog kositrenog vojnika na Festivalu Naj, naj (2006), te više puta Nagrade hrvatskog glumišta za režiju, kao i drugih značajnih nagrada. Autorka je knjige stihova Šetač i libreta opere Komorni trio, Olje Jelaska, kao i teksta Rent a friend, koji je napisala s rediteljem Sašom Božićem. Bila je direktorka dramskog programa Dubrovačkih ljetnih igara od 2009. do 2012. godine, a od 2017. vrši dužnost intendantice na istom festivalu. Predaje glumu na Muzičkoj akademiji i Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

 

Ivo Zupanovic profesor 0612 2016 Mara Babovic (1).JPG

Prof. dr Ivo Županović diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a doktorirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Ključne oblasti njegove ekspertize su: održivi turizam, upravljanje destinacijom, yield, benchmarking i finansijske analize operativnog poslovanja turističkih kompanija. Objavio je više od četrdeset naučnih radova, tri udžbenika koji se koriste na visokoškolskim ustanovama. Bavi se konsultantskim uslugama u turizmu, dominantno u domenu izrade baznih studija, analiza turističkog tržišta, analiza mjerenja prihvatnog kapaciteta destinacije, kao i implementacije Programa razvoja kulturnog turizma u Crnoj Gori. Delegiran je na listu eksperata koji se bave reakreditacijom studijskih programa, kao i akreditacijom ustanova visokog obrazovanja u Crnoj Gori, a koju utvrđuje Agencija za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja. Angažovan je na osnovnim i master studijama Fakulteta za biznis i turizam i Fakulteta za saobraćaj, komunikacije i logistiku u Budvi, kao i na master studijama Fakulteta za ekonomiju i biznis Univerziteta Mediteran. Član je Naučnog odbora Univerziteta Adriatik.