Modifying Error 404 | EKOtorArt SUSTAINABLE TALKS

2022-07-15 21:00

Kreativni hab Kotor

petak, 15. jul
Kreativni hab Kotor, 21 h
Modifying Error 404 | EKOtorArt SUSTAINABLE TALKS
Učestvuju: Antonije Pušić, Igor Hajdarhodžić, Džez kvartet Jailhouse
POSTER JA.jpg
 
 
 
Antonije Pušić rođen je u Kotoru. Na svojoj biografiji radi intenzivno, očekujući da će stvari vrijedne pomena tek uraditi.
Igor Hajdarhodzic.jpg
 
 
 
Igor Hajdarhodžić (1960), završio je Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu, kao diplomirani glumac. Osim glumom, bavi se slikarstvom, muzikom, medijskom produkcijom i vizualnim oblikovanjem objekata vezanih za pomorstvo.
A. Bijelić Aleksijević 1.JPG
Aleksandra Bijelić Aleksijević, vokal, završila je klavirski odsjek u Srednjoj muzičkoj školi Mokranjac i, paralelno, odsjek za džez pjevanje u Muzičkoj školi Stanković, u Beogradu. Diplomirala je na odsjeku za teoriju i muzičku pedagogiju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gdje trenutno završava master studije na džez programu. Karijeru džez vokala započela je 2000. godine, nastupajući sa školskim Big Bendom, a potom su počela da joj se otvaraju vrata beogradske, kao i evropske džez scene. Danas sarađuje s Big Bendom RTS-a, Beogradskim diksilend orkestrom i predvodi kvintet Alex & the Fergusons. Kao prateći vokal, sarađivala je s brojnim muzičarima regionalne pop-rok scene, a njen vokal može se čuti u reklamama, špicama za televizijske emisije, animiranim filmovima. Profesor je savremenog pjevanja u Srednjoj muzičkoj školi Josif Marinković u Vršcu.
Ivan Aleksijevic foto 1.JPG
Ivan Aleksijević, pijanista, poslije završene Srednje muzičke škole Stanković upisuje Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu i istovremeno započinje karijeru svirajući po džez klubovima i festivalima na domaćoj i inostranoj sceni. Član je Big Benda RTS-a. Nastupao je s velikanima džez scene kao što su Bred Lili, Klar Teri, Beni Golson, Roj Hargruv, Dajan Šur, Don Menza, Duško Gojković, Stjepko Gut. Bavi se kompozitorskim radom, piše muziku za film, pozorište i televiziju. Kao kompozitor i aranžer, učestvuje u brojnim sastavima za džez i vorld mjuzik, poput ansambala Ognjen i prijatelji i Yupika kvintet. Aranžirao je numere za prvi i jedini džez album čuvenog Šabana Bajramovića – Romano Raj.
draagan0210.jpg
 
 
Dragan Ivanović, bas gitarista, multiinstrumentalista i muzički producent, završio je Еlektrotehnički fakultet u Beogradu. Balkanskoj džez publici poznat je kao basista beogradske džez fjužn grupe Mangus, a široj publici kao basista bendova Van Gog, Neverne bebe i bendova Đorđa Balaševića i Vlada Georgijeva.
Martin Đorđević.jpg
 
 
Martin Đorđević, bubnjar, diplomirao je džez bubnjeve na Džez akademiji u Sijeni u Italiji. Aktivni je učesnik na klupskoj sceni Podgorice i šire. Stalni je član različitih džez i rok sastava, među kojima su Šule Jovović kvartet i Senkina đeca.