Ime projekta: Beotura

Sažetak

Beotura, sa svojom vodećom ponudom "Definitivni vodič kroz istoriju Beograda", pruža jedinstvene vrijednosti potencijalnim klijentima u poređenju sa postojećim rješenjima. Vjerujemo da će ova kritička dekonstrukcija istorijskih narativa podići svijest o praksama sjećanja, zajedničkoj istoriji i vrijednostima, čime će ojačati osjećaj jedinstva koji prevazilazi nacionalne razlike.
Obrazovni sektor pokazuje rastući interes za integraciju informacione tehnologije (IT) u nastavne strategije, a aplikacije sa istorijskim i kulturnim sadržajem dobro se uklapaju u ove nove trendove. Obrazovne aplikacije, posebno one koje podstiču interaktivno i iskustveno učenje, pružaju nastavnicima opremljen alat za aktivnosti učenja na licu mjesta. Takođe smo primjetili potencijal osporenih istorijskih lokacija kao prostora za nastavu, učenje i rad na društvenoj i istorijskoj pravdi.

Autori projekta

Tokom posljednje tri godine, naš tim je posvećen razvoju Beoture. U ovom periodu smo se fokusirali na istraživanje, razvoj i testiranje ideje kako bismo je učinili funkcionalnom za korisnike. Kreirali smo početni prototip aplikacije, prikazujući osnovne funkcionalnosti i dizajnerske koncepte, i testirali ga sa korisnicima u školskom okruženju. To nam je omogućilo da prikupimo povratne informacije, dobijemo pozitivne reakcije od korisnika i ubijedimo se u potencijal uspešnog lansiranja našeg proizvoda na tržište. Hana je odgovorna za vizualni i digitalni dio aplikacije, kao i društvene mreže, dok Andrija radi na održavanju aplikacije i sajta sa IT strane.