01 Ratimir Martinovic.jpg

 

 

RATIMIR MARTINOVIĆ, direktor KotorArt Don Brankovih dana muzike, koordinator svih programa KotorArt-a

Jedino umjetnost koja ulazi u javni gradski prostor i iznenađuje i oneobičava svakodnevicu, kao što to čine programi KotorArt-a, ima moć da estetizuje, osmisli i konstruiše novi smisao i nova značenja, probudi communitas, i promijeni nabolje priču koju grad priča o samom sebi.

Jedan od osnivača festivala KotorArt, renomirani pijanista i univerzitetski profesor.

Roman.jpg

 

 

ROMAN SIMOVIĆ, predsjednik programskog odbora Don Brankovih dana muzike

Ovom prilikom želim još jednom da se zahvalim KotorArtu, festivalu koji mi omogućava već niz godina da dijelim svoju muziku sa publikom u Crnoj Gori, u predivnom Kotoru.

Umjetnik briljantne virtuoznosti i urođene muzikalnosti. Uključen u život festivala od njegovog osnivanja, u svijetu promoviše manifestaciju kao esencijalan element kulturnog života Kotora i Crne Gore. Nastupa u poznatim svjetskim salama i na najznačajnim festivalima. Svira na violini Antonija Stradivarija iz 1709. godine.

02 Petar Pejakovic.jpg

 

 

 

PETAR PEJAKOVIĆ, direktor KotorArt Kotorskog festivala pozorišta za djecu

Najteže je mjenjati sistemski okvir, stvarati nove institucije, ali to ne znači da ne može dobro i kvalitetno da se radi! KotorArt je primjer.

Reditelj, pozorišni stvaralac i pedagog. Živi dječije pozorište. Uporan da djeci i mladima pozorište i glumu na svakom koraku učini bližim.

04 Milan Kovacevic.jpg

 

 

MILAN KOVAČEVIĆ, programski direktor KotorArt Festivala klapa Perast

Trajanje je, uz ostalo, odraz uloženog rada, upornosti i nadahnuća da se neka zamisao, kao naš Festival, ostvari, opstane i nastavi da živi. U svakom trenutku tog trajanja prelamaju se dvije etičke kategorije: dug, prema stvaraocima koji su nam ostavili svoja vrijedna djela i odgovornost da te istinske vrijednosti prenesemo budućim generacijama.

More, brodovi, putovanja svijetom, uz muziku i fotografiju, doveli su ga 2008.god. do Perasta i Festivala klapa . Od tada nastoji da svaki naredni bude bolji od prethodnog.

05 Srecko Horvat.jpg

 

 

 

SREĆKO HORVAT, programski urednik KotorArt Pjace od filozofa

Drago mi je da su i filozofi pronašli svoje mjesto pod suncem zahvaljujući KotorArtu.

Harizmatični filozof, autor i koautor, jedan od najuzbudljivijih glasova generacije i jedna od centralnih figura nove ljevice u post-Jugoslaviji. Objavio je preko 10 knjiga prevedenih na 15 jezika. Zajedno s Janisom Varufakisom osnivač je pokreta DiEm25.

 

06 Viktor Varosi.jpg

 

 

VIKTOR VAROŠI, izvršni producent

KotorArt je vitalni organ Kotora, njegov nerazdvojivi dio. Generator zvukova vrhunske muzike, dječijeg smijeha, klapskih harmonija, filozofskih i arhitektonskih promišljanja, koji su utkani u atmosferu Grada. Ta magična atmosfera čini KotorArt jedinstvenim festivalom, urezanim u sjećanje svakog umjetnika kojeg je ugostio i svakog čovjeka koji je posjetio njegove programe.

Menadžer u kulturi i profesor klavira. Štreber zbog njemačke, umjetnik zbog italijanske krvi.

365 dana je u KotorArt-u.

07 Sara Lakicevic.jpg

 

 

SARA LAKIČEVIĆ, PR festivala

Ja sam dijete KotorArt-a. Zajedno smo odrasli.

Za najmlađe on predstavlja igru i otkriva svijet kakav treba da bude. Za mlade, on je inspirišuće mjesto koje budi strast i divljenje. Za starije, to je mjesto mira u današnjem svijetu, mjesto intelektualne rasprave i nade. Za mene, to je svijet u malom!

Član MENSE Crne Gore, Gradske muzike Kotor, trubač u Crnogorskom simfonijskom orkestru, profesorka u muzičkim školama “Vida Matjan“, Kotor i “Vasa Pavić”, Podgorica. Milion dolara bejb!

 

08 Dragana Becirovic.JPG

 

 

DRAGANA BEĆIROVIĆ, PR savjetnik

KotorArt je megafestival. Festival nad festivalima, u svakom smislu. Povezuje ljude. Kreira programe, stvara događaje. Generiše nesvakidašnju energiju. To je simfonija umjetnosti.

Nagrađivani novinar, PR profesionalac sa decenijskim iskustvom, ni blizu prvog miliona ali ne posustaje. Prepoznata kao stručnjak za krizu (tumačenje na volju čitaocu).