01 Ratimir Martinovic.jpg

 

 

RATIMIR MARTINOVIĆ, direktor KotorArt Don Brankovih dana muzike, koordinator svih programa KotorArt-a

Jedino umjetnost koja ulazi u javni gradski prostor i iznenađuje i oneobičava svakodnevicu, kao što to čine programi KotorArt-a, ima moć da estetizuje, osmisli i konstruiše novi smisao i nova značenja, probudi communitas, i promijeni nabolje priču koju grad priča o samom sebi.

Jedan od osnivača festivala KotorArt, renomirani pijanista i univerzitetski profesor.

02 Petar Pejakovic.jpg

 

 

 

PETAR PEJAKOVIĆ, direktor KotorArt Kotorskog festivala pozorišta za djecu

Najteže je mjenjati sistemski okvir, stvarati nove institucije, ali to ne znači da ne može dobro i kvalitetno da se radi! KotorArt je primjer.

Reditelj, pozorišni stvaralac i pedagog. Živi dječije pozorište. Uporan da djeci i mladima pozorište i glumu na svakom koraku učini bližim.

04 Milan Kovacevic.jpg

 

 

MILAN KOVAČEVIĆ, programski direktor KotorArt Festivala klapa Perast

Trajanje je, uz ostalo, odraz uloženog rada, upornosti i nadahnuća da se neka zamisao, kao naš Festival, ostvari, opstane i nastavi da živi. U svakom trenutku tog trajanja prelamaju se dvije etičke kategorije: dug, prema stvaraocima koji su nam ostavili svoja vrijedna djela i odgovornost da te istinske vrijednosti prenesemo budućim generacijama.

More, brodovi, putovanja svijetom, uz muziku i fotografiju, doveli su ga 2008.god. do Perasta i Festivala klapa . Od tada nastoji da svaki naredni bude bolji od prethodnog.

05 Srecko Horvat.jpg

 

 

 

SREĆKO HORVAT, programski urednik KotorArt Pjace od filozofa

Drago mi je da su i filozofi pronašli svoje mjesto pod suncem zahvaljujući KotorArtu.

Harizmatični filozof, autor i koautor, jedan od najuzbudljivijih glasova generacije i jedna od centralnih figura nove ljevice u post-Jugoslaviji. Objavio je preko 10 knjiga prevedenih na 15 jezika. Zajedno s Janisom Varufakisom osnivač je pokreta DiEm25.

 

06 Viktor Varosi.jpg

 

 

VIKTOR VAROŠI, izvršni producent

KotorArt je vitalni organ Kotora, njegov nerazdvojivi dio. Generator zvukova vrhunske muzike, dječijeg smijeha, klapskih harmonija, filozofskih i arhitektonskih promišljanja, koji su utkani u atmosferu Grada. Ta magična atmosfera čini KotorArt jedinstvenim festivalom, urezanim u sjećanje svakog umjetnika kojeg je ugostio i svakog čovjeka koji je posjetio njegove programe.

Menadžer u kulturi i profesor klavira. Štreber zbog njemačke, umjetnik zbog italijanske krvi.

365 dana je u KotorArt-u.

07 Sara Lakicevic.jpg

 

 

SARA LAKIČEVIĆ, PR festivala

Ja sam dijete KotorArt-a. Zajedno smo odrasli.

Za najmlađe on predstavlja igru i otkriva svijet kakav treba da bude. Za mlade, on je inspirišuće mjesto koje budi strast i divljenje. Za starije, to je mjesto mira u današnjem svijetu, mjesto intelektualne rasprave i nade. Za mene, to je svijet u malom!

Član MENSE Crne Gore, Gradske muzike Kotor, trubač u Crnogorskom simfonijskom orkestru, profesorka u muzičkim školama “Vida Matjan“, Kotor i “Vasa Pavić”, Podgorica. Milion dolara bejb!